Møt Molle – Seiko blogger nummer 1


Klokkeriet - Møt Molle – Seiko blogger nummer 1

Det er mye fint å si om nye Seiko. Det er ingen tvil om det er seriøst bra saker, men jeg blir alltid litt ekstra interessert hvis noen kan by på vintage klokker også.

Molle, eller Stefan Molin som han heter, kan by på alt. Hans Seikosamling er blant de aller beste og er godt kjent over hele verden. Gjennom sin Seiko-blogg, mollewatch.worldpress.com når han Seiko entusiaster over hele verden. Da han var han gjest hos Optura i Tønsberg passet vi på å få et lite møte, og med seg hadde han 55 av sine beste Seiko klokker.

Klokkeriet tok selvsagt en prat med denne hyggelige svensken. Det er ikke hver dag man møter en Seikonerd av dette kaliberet.

– Hvorfor denne fasinasjonen for Seiko?

– Seiko er ikke så dyrt. Da jeg var liten var Seiko det jeg ville ha. De kostet kanskje at par tusen kroner. Det var starten. Etter hvert lærte jeg meg historien bak klokkene. Jeg ble interessert i Grand Seiko, forteller han engasjert.

For Molle er det viktig at han liker designet. Han bruker alle klokkene han har, og skifter klokke hver dag.

– Noen ganger skifter jeg to ganger, ler han.

En annen ting han liker med Seiko er at man enkelt kan finne ut når en klokke er produsert. Ved hjelp av serienummeret er det en enkel sak.

– Er det kun Seiko som er interessant for deg?

– Nei, jeg forsøker andre merker også, men jeg kommer alltid tilbake til Seiko. Jeg solgte en Patek Phillipe 5980. Hva gjorde jeg med pengene? Kjøpte Seiko igjen, ler han.

Han kjøpte Grand Seiko SBGD001 platinium 8-days power reserve. Det blir ikke særlig kulere enn det når det gjelder Grand Seiko.