Seiko 6105-8110 Redux


Klokkeriet - Seiko 6105-8110 Redux

Da jeg var tenåring var krigsfilmer det store. De aller beste var de som handlet om Vietnam-krigen. Vi så «Full Metal Jacket», «Platoon», «Hamburger Hill» og alt annet vi kunne komme over. En drøss med mer eller mindre seriøse filmer ble leid i videosjappa på hjørnet. Chuck Norris og Steven Segal var typiske stjerner i disse filmene.

Martin Sheen i Apocalypse Now.

En film gjorde et dypere inntrykk på meg enn alle de andre. Det tok tid før jeg fikk sett den. «Apocalypse Now» kom i 1979. Da var jeg bare 10 år og alt for liten til å se, eller forstå en slik film. Her var det en film som overgikk alle andre jeg har sett. Den er rett og slett utrolig bra. Alt stemmer, og det hele er ganske sykt. Lite viste jeg da at jeg mange år senere skulle bli en klokkenerd som sitter å googler etter bilder av klokka som Martin Sheen har på armen i sin rolle som Kaptein Willard.

Sheen med sin Seiko 6105-8110 på armen.

Klokken han bærer er en Seiko dykkerklokke, en 6105-8110. Den klokka har fått en kultstatus og er i dag et ettertraktet samleobjekt for klokkesamlere og filmnerder. Gleden var stor da jeg hørte at Seiko kom til å lansere en re-edition av den legendariske «Apocalypse Now» klokka under årets Basel messe i Sveits.

Den originale 70-talls klokka var designet for å tåle tøff bruk og være stabil og driftssikker. Krona ble plassert ved kl. 4 for at den skulle være beskyttet av kassa. Dette var en ekte dykkerklokke som skulle tåle 150 meter dyp.

Den nye Seiko SLA033 er meget tro til originalen fra 70-tallet. Foto: Seiko

Dagens nye Prospex versjon SLA033, er til forveksling lik originalen. I farten ser man nesten ikke forskjell på de. De er meget like. Men la deg ikke lure. Den nye utgaven er oppdatert med dagens toppmoderne teknologi, og den er en tanke større

SLA033 og 6105-8110 fotografert sammen på årets Baselworld. Foto: Morten Paulsen

Klokken kommer med kaliber 8L35 som er spesialdesignet for dykkerur. Det har en frekvens på 28 800 og en gangreserve på 50 timer. Klokkens kasse har et ekstra hardt belegg og et buet safirglass med anti-reflekterende belegg og er 200 meter vanntett. Originalen var tett til 150 meter. Den øverste delen av bezelringen er Zaratsu polert for en skinnende finish. Klokken kommer med en sillikonrem og er satt sammen for hånd på Shizukuishi Watch Studio nord i Japan.

Baklokket på den nye SLA033. Foto: Seiko

Det blir nok kamp om å sikre seg en av disse. Denne klokken kommer i et begrenset opplag på 2 500 og er tilgjengelig fra juli i utvalgte Seiko butikker og forhandlere.

Prisen er oppgitt til  $ 4,250

SLA033 fotografert på Basel. Foto: Morten Paulsen

Harde fakta: Seiko SLA033

The 1970 Diver’s Re-creation Limited Edition: SLA033 kaliber 8L35

Urverk: Automatisk, 28 800 vibrasjoner per time (8 slag i sekundet)

Gangreserve: 50 timer

Antall juveler: 26

Kasse: Rustfritt stål med superhardt belegg
Dobbelkurvet safirglass med anti-reflektivt belegg
Skru-baklokk og krone som kan skrus inn

Vanntetthet: 200m

Magnetisk motstand: 4 800 A/m . Diameter: 45.0mm, Tykkelse: 13.0mm

Reim: silikon