Et besøk hos Hublot i Basel


Klokkeriet - Et besøk hos Hublot i Basel

Hublot Classic Fusion Ferrari GT:

Hublot Classic Fusion Ferrari GT. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Moderne design fra Centro Stile Ferrari, designteamet bak de lekre Ferarri Grand Tourer modellene. Her er det brukt det nye og mindre Unico flyback kronograf-urverket HUB1280 med 72 timer gangreserve. Urverket består av 354 deler. Verket er automatisk, med frekvens på 28 800, og har flyback kronograf med kolonnehjul.

Hublot Classic Fusion Ferrari GT. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Klokken er 45mm men på grunn av designet med integrerte horn og den svevende kassen, så virker den litt mindre. Den har veldig myke former.

I King Gold-utførelse, er denne priset til 36 900 chf.

Indre kasse henger i ett oppheng, så det blir en luftspalte mellom indre og ytre kasse. Stilig, men dette er nok ikke for alle.

Klokka er vanntett til 100 meter, så den tåler en tur til Bergen.

Kasse er «microblastet» King Gold.

Kasse = Ferarri

Urverk = Hublot

Sort gummi og schedoni-lær i reimene.

Priser: Titan 20 900 CHF, Karbon 25 900 CHF, King Gold 36 900 CHF.

——

Nye Big Bang Unico 42mm:

Dette er kanskje den modellen vi i Norge ønsket oss mest, da 45mm ble litt stor for gjennomsnittsbrukeren. Denne er mindre men er på ingen måte en liten klokke. Den føles utrolig solid ut på armen.

Hublot Big Bang Unico 42. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Med «setebelte» klikk-reimbytter, er dette en utrolig sporty modell, som jeg ser for meg det er morsomt å kjøpe noen spreke ekstra reimer til. En kan bytte reim på noen sekunder.

Selv om mange har fått med seg at det er Unico i denne, som i 45mm utgaven, så er det faktisk ett helt nytt Unico urverk, tilpasset for en mindre kasse. Både estetisk layout av subdials og dimensjoner krevde dette. Tynnere er den også, selv om klokken på ingen måte er slanket.

Hublot Big Bang Unico 42. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Unico Black Magic 42mm med full keramisk kasse og besel koster 17 900 CHF, avbildet modell i roségull / King Gold og diamanter ligger på 38 900 CHF (Den har 126 diamanter).

Unico urverket: HUB1280 har samme spesifikasjoner som de vanlige; 72 timer power reserve, automatisk flyback kronograf med kolonnehjul.

Kasse:  «Mircoblasted» og polert. Kommer med en gummireim som klikkes på plass. Vanntett til 100m holder for de fleste.

——

Big Bang Ferrari «Carbon Ceramic»

Her feirer Ferraris Formel-1 team sitt 90-års jubileum med en serie på tre tøffe klokker som hver blir laget i et opplag på 90 stk. Temaet med kassene var ifølge Mr.Guadalupe; «Past-platinum», «Present-Carbon», og «Future- Sapphire».

Hublot Ferrari. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Dette var fine saker, men jeg vil si at den største nyheten med denne klokken var den tøffe Carbon Ceramic, der besel er laget av identisk materiale som bremseskivene til Formel1 bilene til Ferrari.

Detaljer i kronene til Hublot som går igjen i flere modeller nå, er krone som du hekter inn i spor, så den er alltid rett. Det er ikke skrukrone, men en vanntett løsning som gled veldig mekanisk og god.

Priser: Platina: 65 000 CHF. Karbon: 32 900 CHF, Saffir: 38 900 CHF.

Urverket her er Unico ref. 1241. Siden klokken er 45mm så er det samme base som resten av Unico fra tidligere år.

Klokken har 72 timer power reserve, automatisk flyback-kronograf med kolonnehjul. Vantett til 100 meter, og har en lær/gummireim med sort titan og keramisk låsebøyle.

Legg merke til 3D Carbon kassen på den «billige» modellen , utrolig tøff overflate.

———-

Unico Blue Magic med blå keramisk kasse og besel blir laget 500 stk av, 45mm med Unico HUB1242.

Hublot Big Bang Blue Ceramic. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

72 timer gangreserve, automatisk flyback-kronograf med kolonnehjul, vanntett 100 meter. Dette er bare én av klokkene i denne serien, men det er ikke en ny klokke, bare nye farger.

————

Unico GMT : Nyhet, blå keramisk GMT-besel og forskjellige kasser.

Basert på 45mm Unico.

Hub1251 med 72 timer gangreserve. Vanntett til 100 meter.

Pris fra 19 900 CHF.

————

Big Bang MECA 10 Nicky Jam er en fargerik limitert versjon av Big Bang i 45mm, med det anerkjente HUB1201 = Meca 10 , manuelt opptrekk med 10 dager gangreserve.

Hublot Nicky Jam. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Klokken finnes i en variant med sort keramisk kasse, en i sort keramisk kasse med fargerike steiner i besel og indikatorer, og en «high luxury» i hel-gull med 307 bagett-diamanter.  Folde-spennen alene har over 1,77 karat i form av 29 diamanter.

Litt Jamaica-stemning med fargerik reim.

Priser: 22 900 CHF, 50 900 CHF og 350 000 CHF. Det er den «billige» som er avbildet.

Urverket er dyppet i King Gold-gull, plating på nesten alle flater, inkludert visere.

——

Big Bang Tourbillon Power reserve 5 Days Blue Sapphire

Dette er i den litt mer utradisjonelle avdelingen, alle som lager sapphire kasser gjør det vel mest for å vise at de kan. Ikke det vi ser mest av på gaten.

Hublot Blue Sapphire Tourbillon Big Bang. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Men det som er veldig gøy med Hublot er at de har blandet farge i glasset. Det er en blåtone i hele klokken og matchende gummireim i delvis gjennomsiktig farge.

Finnes også i rød/rosa. Litt stram pris på 165 000 CHF gjør nok dette til en for de mest ivrige Hublotistaene, og ikke for gjennomsnittskjøperen.

Urverket HUB6016 er «inhouse» manufaktur med manuelt opptrekk og fem dagers gangreserve. Urets gangreserve vises på skiven, det er en veldig pen detalj.

Den er kun vanttett til 30 meter, og så lite som 30 stk blir laget, noe som gjør sitt til at de som kjøper denne tar seg råd til en badeklokke i tillegg.

——-

Big Bang Sang Bleu 2 i titan og King Gold er en av de litt sprø klokkene som ble vist. Fasettsliping av glass, besel, kasse, ja over alt på klokken går temaet  igjen. Den har et unikt viseroppsett, som faktisk var lettere å se tiden på enn på mange av de andre standardmodellene som ble lansert.

Det blir laget 200 stk i titan og 100 stk i King Gold.

Priser: 23 900 CHF og 44 900 CHF.

Urverk HUB1240, et automatisk Unico-verk med flyback kronograf, 72 timers gangreserve, kolonnehjul.

Tatoveringsartisten Maxime Büchi har tegnet denne serien. Hans studio i London er foresten verdt et besøk om du liker smerteblekk i form av trekanter.

——-

Classic Fusion Aero Fusion Chronograph ORLINSKI, rød og grønn keramisk kasse på 45mm falt virkelig i smak blant den gjengen vi satt med hos Hublot, med sitt matte eller blanke look, var dette et «mote vs horologie» tema. Utrolig tøff på armen i grønn, må jeg selv si da.

Hublot Orlinski. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Klokken finnes også i diverse sorte og King Gold varianter.

Urverk HUB1155 automatisk, bi-compax kronograf med 42 timers gangreserve.

Priser: Sort: (ikke bilde av) 17 900 CHF, grønn: 18 300 CHF og rød : 22 900 CHF.

Kunstsamarbeidet med Richard Orlinski lages i 200 av sort, 200 av rød, og 100 av grønn. Klokkene er vanntett til 50 meter.

——-

Spirit of Big Bang, de nye litt mindre i 42mm som treffer blink på størrelse blant damene, men også de som normalt ville styrt unna størrelsene til Hublot.

Tøffe klokker som jeg håper de lager en full serie av, med Unico og kanskje Meca 10 urverk.

Den aktuelle modellen vist på Baselworld var også utrolig røff, med karbonfibre med blå- og sortfargede fibre blandet i den tøffe kassen.

Tourbillon i ett nytt og utrolig spenstig skjeletturverk var en drøm for øynene, spesielt om en liker litt tekniske detaljer. Er Patek Phillipe Calatrava din favoritt, så kan det være du har bladd videre for lenge siden, for HUBLOT er HUBLOT, på godt og vondt. Tøffe og tekniske kunstverk.

Urverk: HUB6020 , 5 dager gangreserve, manuelt opptrekk, 100 stk av hver lages, og selges til en pris på 90 000 CHF.

——

Spirit of Big Bang 42mm i farget saffir:

Spesielt denne gule ga meg gåsehud (finnes også i blå), men detaljene kommer godt til liv i en gul gjennomsiktig klokke med sorte detaljer, virkelig en sommerklokke.

HUB4700 automatisk kronograf med 50 timers gangreserve, vanntett til 50 meter, og en pris på 100 000 CHF. Og som hos de fleste urene til Hublot, en  foldespenne i titan.

——