I’ll be back – Ny Seiko «Arnie» er på vei


Klokkeriet - I’ll be back – Ny Seiko «Arnie» er på vei

Arnold Schwartzenegger gjorde H558 til en klassiker gjennom filmen «Predator» fra 1987.

Seiko leverte som alltid mange lekre nyheter på årets Basel World. Den klokka som stjal showet der var nok re-issue av den ikoniske ref. 6105-8110 dykkerklokken som er udødeliggjort i filmen «Acopalypse Now». SLA033 som er den nye utgaven av Captain Willards klokke, ble meget godt mottatt. Sammen med den kom det også nye lekre Spring Drive modeller, og en ny serie Prospex LX dykkerklokker.

Den nye «Arnie» Seiko SNJ025 Solar var en gledelig overraskelse på årets Basel World. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Alle disse nye klokkene er flotte, men jeg syns en annen re-issue er enda artigere. Den matcher ikke helt i prestisje og er ikke like påkostet. Den er ikke en gang mekanisk. Jeg snakker om Seikos overraskelse, SNJ025 Solar «Arnie».

Fransk Seiko Sports Tech annonse fra 80-tallet med H558 Diver’s 150m watch. Illustrasjon: Seiko

Dette er en tro re-issue av Seiko H558 som har blitt en kult-klassisker med klengenavnet «Arnie». Den ble introdusert i 1982 og var i produksjon frem til 1990. Dette var faktisk verdens første dykkerklokke med både analogt og digitalt verk. Den hadde kronograf og alarm. Meget avansert teknikk i 1982. Den aller viktigste årsaken til kokkens kult-status i dag er at den var Arnold Schwarzeneggers førstevalg til filmen «The Predator». Den filmen der han sloss mot et blodtørstig romvesen i tett jungel.

Den nye versjonen er 3mm større enn originalen, men den bærer fortsatt meget godt på armen. Foto: Morten Paulsen / Kokkeriet

I fjor fikk vi den artige nyheten «Digital Tuna», og i år kommer en ny «Arnie». Seiko tar med dette sin digitale arv på alvor.

Den originale H558 var en quartzklokke. Den nye SNJ025 bruker et nytt solar verk. Det betyr at den går på solenergi. Den nye utgaven er med en størrelse på 47,8mm, en tanke større enn originalen på 45mm. Dette er ikke småklokker.

Seikos norske importør Optura kan fortelle at den kommer i salg rundt september. Prisen er ennå ikke klar, men det antydes et prisnivå på rundt 470 Euro.

Foreløpelig er det lite informasjon å finne på nettet. På Seikos offisielle nettside er den ennå ikke å finne.

Den originale «Arnie» ref H558 fra 80-tallet. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet