Herlig retro Tissot 1973 kronograf


Klokkeriet - Herlig retro Tissot 1973 kronograf

Tissot har en spennende historie og mange flotte klokker hvis man er interessert i vintage. På 70-tallet var de store og produserte en rekke flotte kronografer, de fleste med Lemania-verk, og noen få med valjoux 7734 verk.

Den nye Tissot 1973 Chronograph. Foto: Tissot

Disse Navigator og Seastar kronografene er populære samleobjekter i dag. Sett i lys av dette er det ikke overraskende at Tissot velger å blåse støvet av de store Navigator kronografene igjen. Tissot har allerede en imponerende «Heritage» serie, og den nye kronografen føyer seg pent inn der.

Safirbaklokk med innsyn til et Valjoux 7753 verk. Foto: Tissot

I april kom nyheten om Tissot 1973 Chronograph. Den er meget lik Tissot Navigator Chronongraph som var populær på 70-tallet. Ved første øyekast er det vanskeig å forstå at man ser på en ny klokke. Med panda skive, oransje detaljer og storhullet rallyreim, ser den akkurat ut som en klokker fra, ja 1973.

Tissot gikk inn og sponset motorsport i det året. Da Tissot skulle gjenskape en vintage kronograf hentet de inspirasjon i fra sine arkiver. Tissot Navigator kom i 1973 og var viktig da Tissot knyttet seg til motorsport. De sponset franske Alpine som dominerte rallysporten på den tiden.

Tissot sponset de Franske Alpine rallybilene på 70-tallet. Foto: Tissot

Året etter, i 1974, sponset de Porsche i deres satsing på Le Mans 24 Timers løp. Tissot gikk også inn i Formel 1 og inngikk et tett samarbeid med føreren, Loris Kessel.

Kessels hjelm fra 70-tallet. Foto: Tissot

I dag samarbeider Tissot med Kessels sønn, Ronnie Kessel. I 2018 startet et nytt samarbeid med Tissot og Kessel Classics som eier Tissot Formula 1 fra 1976. Men denne deltar de nå i historisk racing. I 2016 vant de Monaco Historic Grand Prix.

Tro til originalen. Tissot 1973 Chronograph er en tro til 70-talls designet. Foto: Tissot

Tissot 1973 Chronograph

Kasse: 43mm bred og 14,8mm tykk. Børstet topp, polerte sider.

Verk: ETA Valjoux 7753 automatisk kronograf med 46 timers gangreserve. 28.800bph. 12-timers kronograf.

Pris: Ikke helt klart, men cirka 2,250 USD. Skal komme i salg i mai. Limited Edition til 1,973 eksemplarer.