Bremont – Approved by her Majesty


Klokkeriet - Bremont – Approved by her Majesty

Engelske Bremont er et slikt klokkemerke som har ligget å lurt helt bakerst i hode på meg i mange år. Jeg var ivrig på en engelsk nettside som het ATG Vintage watches for endel år siden.

Bremont Broadsword og Arrow. Foto: Bremont

Der dukket dette, den gangen, helt nye klokkemerket opp. Innehaveren av ATG Vintage Watches ble raskt en av de første som solgte disse pilot-inspirerte klokkene. Siden den gangen har jeg fulgt litt med på merket, som har blitt meget populært blant militært personell.

Nå har de virkelig fått tatt militær-imaget til nye høyder. Nylig kunne de presentere tre nye militærklokker godkjent og laget i samarbeid med MOD, eller Ministry Of Defense som det heter. Denne gangen som offisiell partner. Bremont har tidligere produsert en lang rekke spesial-modeller for de ulike avdelingene i det britiske forsvaret.

Bremont Broadsword og Arrow. Foto: Bremont

Gjennom dette samarbeidet er Bremont den eneste luksusklokke produsenten som lovlig kan bruke logoer og heraldik fra alle de tre våpengrenene i det engelske forsvaret. For første gang kan sivile kjøpe offisielle Bremont militærklokker. Baklokket er preget av logoen til Royal Navy, British Army og Royal Air Force.

En stor ære

«Vi kan vanskelig tenke oss en større anerkjennelse enn dette i løpet av de 12 årene som har gått siden vi solgte vår første Bremont», sier Nick English som etablerte bedriften sammen med sin bror Giles i 2002.

Bremont Arrow. Foto: Bremont

«Det faktum at så mange britiske militære fra alle tre våpengrenene har valgt å kjøpe en Bremont privat, har gjort oss utrolig ydmyke. Nå er vi veldig stolte over å bli en offisiell partner til Her Majesty’s Armed Forces», legger han til.

De tre klokkene er inspirert av de klassiske «Dirty Dozen» militærklokker fra WW2.

Bremont Broadsword

Bremont Broadsword chronometer. Foto: Bremont

Dette er en moderne utgave av en klassisk militærklokke. Den har Bremonts inhouse chromometer BE-95-2Av verk. Dette sitter i en 40mm herdet stål kasse. Sub-sekundviser er plassert ved klokken seks. Skiven og viserne har et ekstra tykt lag med lysmasse for å innfri den originale spesifikasjonen for den Britiske hæren.

Bremont Arrow

Bremont Arrow single pusher kronograf. Foto: Bremont

Dette er en mono-pusher kronograf på 42mm. Den ene kronografknappen er plassert ved klokken 2 som på de gamle og kjente CWC 6BB kronografene. Verket er Bremonts BE-51AE og holder chronometer-standard.

Bremont Argonaut

Bremont Argonaut med intern bezel. Foto: Bremont

Denne modell har et navn inspirert av gresk mytologi og som har vært knyttet til den britiske marinen i mer enn 250 år. Dette er en dykkerklokke i stål med en kasse på 42mm. Verket er Bremont BE-92AV. Den har en roterende innvendig bezel som blir rotert med en egen krone plassert ved klokken 4. Den har oransje minuttviser for og Super-LumiNova lysmasse for best mulig lesbarhet.

Alle tre modellene er vanntette til 100 meter og blir levert på en 20mm Sailcloth reim. De har alle Super-LumiNova lysmasse, og safirglass. Verket tilfredstiller kronograf-kravet etter ISO 3159 standard.

Pris: Broadsword $3,445, Arrow $4,745 og Argonaut $3,695.

Lumeshot av Broadsword og Arrow. Foto: Bremont

Hvem er Bremont?

Bremont ble dannet av brødrene Nick og Giles English i 2002. Firmaet holder til i Henley-on-Thames, i England. De har en klar pilot og militær profil, noe de har vært tro til siden starten. I 2014 begynte de å produsere sine egne kasser og urverk. Bremont har virkelig klart å gjøre seg bemerket i klokkeindustrien på relativt kort tid.