Klokkeriet-teamets favoritter inntil 5000 kroner.


Klokkeriet - Klokkeriet-teamets favoritter inntil 5000 kroner.

Du har 5000 til overs og skal kjøpe deg en klokke. Det er mye man kan velge i. Nytt eller brukt? Vintage eller moderne? Dressklokke eller sportsur? Eller hva med en kronograf?

Her er hva vi som pusler med Klokkeriet til daglig har plukket ut som våre personlige favotitter.

MORTEN PAULSEN:

Ny Seiko «Arnie» er Morten PAulsens anbefaling. Foto: Morten Paulsen

Hvis jeg sitter med 5000 kroner i lommen til en klokke nå, så er det den nye Seiko Arnie som får pengene mine. Relanseringen er så tøff, rett visuelt og treffer meg perfekt, som vintage/diver/toolwatch nerd.

Jeg klarer ikke finne noe feil med denne klokken og historien rundt originalen.

Solar gir lang levetid på batterier så lenge den ikke blir lagret i en mørk tett boks. Men det er ingen fare for det, den er jo så tøff!

ALEXANDER BOLSTAD:

Min anbefaling er vintage Seiko 6309. Foto: Alexander Bolstad

Favoritt klokke under 5000 kr?

Det er lett Seiko sin vintage diver 6309. Jeg har tre stykk av disse, alle med forskjellig grad av patina, så vanskelig å legge skjul på at dette er en favoritt uansett prisklasse.

Den 42mm kassen leverer en formidabel bære komfort både med reim eller lenke. Skilpadde kassen er en fryd for øyet med sitt rike antall av bruksmerker. Har mange andre klokker, men faller tilbake på denne minst en gang i måneden.

 FREDRIK DALLA PIETÀ:
Jeg anbefaler Hamiltons legendariske Khaki field watch. Foto: Hamilton

Her er klokken jeg ville kjøpt brukt for under 5k.

Grunnen til dette er at jeg har veldig sansen for denne formen, enten om det er en Explorer, Alpinist eller Khaki Field. Har sansen for tur- og militæreffekter(med måtehold), og denne har dette temaet. Skulle ha brukt den i situasjoner man ikke trenger å være veldig redd for at noe skjer med klokka. Typisk tool watch.

Denne kan også brukes til skjorta med en pen reim, ikke bare på tur.

SANDER OPPERUD ODDEN:

Seiko «Black Series» er Sander sitt valg. Foto: Sander Opperud Odden

Når man skal vurdere en klokke under 5000 kr så skal det godt gjøres å komme utenom Seiko.

Her har jeg flere forslag, men denne gangen vil jeg trekke frem Seikos SRPC49K1 fra The Black Series. Her har de hentet inspirasjon fra nattdykking og skapt en rålekker klokke.

Den matt sorte kassen sammen med den oransje lumen gjør dette til et godt valg, hvor man får Seiko kvalitet til en god pris. Disse er utsolgt fra de fleste leverandører, men det skal fortsatt være mulig å få tak i en brukt til under 5000kr. Kommer originalt på behagelig gummi, men her kan man leke seg med allslags reimer i 22mm. Høy klokkeglede og solid beater! Med 200m vanntetthet og et solid urverk som Seikos 4R36, kan det ikke bli feil!

GEIR HANSEN ZETTERSTRØM:
Luminox – fordi den er tøff og annerledes. Foto: Geir Zetterstrøm

Her er mine to kjappe, som jeg har kjøpt nye begge to. Luminoxen kjøpte jeg egentlig fordi den var kul og skilte seg ut med fargene, men den er super å ha på, lumen er jo rå med tririum og den er kjempelett! Pris langt under 5k. Seikoen kjøpte jeg fordi den var en del av black series til Seiko som jeg synes er perfekt i fargevalg og den passer til (nesten) alt. Med sort lenke er den også behagelig på, og solar er i hvert fall litt miljøvennlig – og den er super som badeklokke om sommeren. Den koster rett under 5k da jeg kjøpte den hos AD.

Skulle jeg kjøpt noe nå i denne prisklasse så ville det bli en Seiko turtle. Jeg hadde en som jeg solgte, og den savner jeg skikkelig! Satt godt på armen, gikk til både olabukse og dress og de har et velprøvd og solid automatisk verk. Og med krona på skrå så slipper jeg også træl på håndbaken.

STIG OLSEN:

Stig anbefaler at du tar en titt på Baltic Watches. Foto: Baltic

Jeg liker å lete blant micro-brands etter gode kjøp, og hos Baltic finner jeg ofte fine modeller til en fornuftig pris.

Denne gangen har jeg plukket ut en modell de kaller HMS 001 som har en vintage look jeg liker på slanke dress-ur.

Av de forskjellige fargene man kan velge blant har jeg plukket ut «black & silver» som mulig blir mitt neste kjøp.

Med et Miyota Cal 821 urverk, 42 timer power reserve og  high domed glass syntes jeg denne klokken både ser bra ut og har gode nok specs til å forsvare en pris på rundt 380-400 EUR + avgifter.

KEVIN COLLETTMÜLLER:
Super valuta for pengene. Tissot Visodate. Foto: Kevin Collettmüller

Jeg vil ha en produsent med lang historie. Jeg vil ha et klassisk design. Jeg vil ha en klokke med et solid urverk, og jeg vil ha en klokke som er laget i Sveits.

Valget blir enkelt – for her er det ikke mye å velge mellom. Tissot Visodate Automatic får jeg kjøpt nytt for ca 5 000kr – brukt, enda billigere. ETA-verk, dag og datovisning, buet safirglass og i det hele tatt en overraskende god kvalitetsfølelse.

IWC Ingenieur bruker samme urverk, modifiserer det litt og tar 10 X samme pris…

Jeg tror knapt du får mer klokke for pengene enn med Tissot Visodate.

Martin Holm:

Seiko Lord Marvel 5740-8000. En vintage Seiko perle.

Mitt valg ville falt på vintage Seiko – Seiko sitt utvalg fra 60- og 70-tallet er helt unikt og en gullgruve, hvor flere skatter dukker opp jo mer du graver. ‘Seiko Lord Marvel 5740-8000’ Verket, caliber 5740 så dagens lys i 1964, og var Seiko’s første 36’000bph, High Beat verk.

Resten av klokken bare oser av 60-talls eleganse, klassisk kasse-form, strenge og rette linjer i perfekt kontrast til den fløyelsmyke skiven.

Vi kan takke Seiko for ikke å ha satt King eller Grand Seiko på denne modellen. Da ville den garantert kostet mange mange ganger mer.

Jarl Rehn-Erichsen:

70-talls Tissot Navigator med valjoux 7734 er et kupp.

Jeg er svak for kronografer fra 70-tallet. Tissot Navigator er en stor og fin kronograf som minner mye om Heuer Autavia fra samme peroide. De er omtrent like store, og begge finnes med Valjoux 7734 verk.

Navigator begynner og bli dyr den også, men den koster ikke like på langt nær så mye som en Heuer. Hvis du er litt tålmodig, så kan du finne en til 5000 kroner. Det er verdt det.

Sami Said:

Mondiane Automatic. Tydelig og tidløst design.

Mondaine automatic. Jeg liker den simple og tydelige stilen, mye klokke for pengene.

Martin Kristoffersen:

Blå Orient Mako ser fantastisk bra ut i blått.

Min anbefaling går til Orient Mako III. En rimelig diver som nylig fikk enda en oppgradering. Den siste modellen mistet tallene på skiven, fikk forbedret lume, 120 klikks bezel og samtidig også safir krystall som gjør modellen til et enda bedre kjøp enn før.

Den beholdt urverket benyttet i forgjengeren, Orients inhouse verk F6922 med 40 timer gangreserve og hacking seconds. Totalt sett et veldig godt valg da de også ser helt fantastiske ut, spesielt i blå.