Den første av fem – ny jubileum Monaco er her


Klokkeriet - Den første av fem – ny jubileum Monaco er her

Som vi allerede har skrevet om, så feirer Heuer Monaco 50 år i 2019. Det blir blant annet feiret med fem nye jubileumsutgaver som hver kommer i begrenset opplag på 169. Det er altså snakk om svært få klokker. Fem ganger 169 er ikke mer enn 845 klokker totalt.

Helt ny grønn skive med en skikkelig 70-talls fargevalg. Foto: Tag Heuer

Den første av fem

Hva passer vel bedre enn å lansere den første jubileumsmodellen enn under Grand Prix i Monaco. Den første klokken hedrer 1970-tallet og har «1969-1979 Special Edition» gravert på baklokket. Det som virkelig gjør at denne modellen skiller seg ut er fargevalget. Her går det i en varm grønnfarge med grå sub-registre, røde visere og gule markeringer på skiva. Som om ikke det var nok, så har den grønne skiva Côtes de Genève gravering som gir den et helt spesielt utseende med vertikalgående striper.

Baklokket med en helt spesiell gravering. «One of 169». Foto: Tag Heuer

For samlere

Dette er kjent fra en rekke Carrera modeller fra samme periode på 70-tallet, men Heuer har aldri brukt det designelementet på en Monaco tidligere. Klokka kommer på en brun skinnreim som matcher fargene på klokka bra.

Det er ikke glass i baklokket, men i stedet en stor Heuer logo og «1969-1979 Special Edition» gravering. I tillegg står det «One of 169».

Brun kalvereim med Heuer foldespenne matcher skiven godt. Foto: Tag Heuer

Inne i denne spesial-utgaven finner vi det kjente Calibre 11. Det er et automatisk kronografverk med 40 timers gangreserve og det måler inntil 30 minutter. Det er det samme verket som brukes i standardutgaven av re-issue Monaco i blått. Den kjente «Le Mans»-utgaven udødeliggjort av Steve McQueen.

Den nye Monaco på armen under årets Basel World. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Har du lyst på en så blir ikke det så lett. Det lages kun 169 av hvert tema, og de kan ikke kjøpes over nett. Du må til en boutique. Det er helt tydelig at dette er klokker som er rettet mot samlermarkedet.

Den første av fem jubileums Monaco som vi vil få presentert utover året. Foto: Tag Heuer

Brand: TAG Heuer
Modell: Monaco 1969-1979 Limited Edition
Referansenummer: CAW211V.FC6466
Diameter: 39mm
Kasse: Stål
Farge på skiven: Grønn
Vanntett til: 100 meter
Reim: Bunt kalveskinn med foldespenne

Pris: $6,550
Limited Edition: 169 eksemplarer

Den første av fem. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet