Verdenspremiere: Bruvik Black Gold II


Klokkeriet - Verdenspremiere: Bruvik Black Gold II

Verdenslanseringen av Bruvik Time sin nye Black Gold II

Bruvik Black Gold II. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Jeg var heldig å få være med på verdenslanseringen av Rune Bruvik sin nye Bruvik Black Gold II hos Urmaker Malmnes på Fornebu nylig.

Inne i kassen sitter et verk som har detaljer av roségull, som man er så heldig å kunne se gjennom det glasset i baklukket. Siden denne modellen kommer som et 10-års jubileum, har Rune Bruvik valgt inhouse manufacture-verk fra Eterna til denne spesielle markeringen. Men det er også nesten 10 år siden den første Black Gold ble lansert.

Den nye Bruvik Black Gold II. Foto: Espen Haugland / Klokkeriet
Fin størrelse på den nye Bruvik Black Gold II. Foto: Espen Haugland / Klokkeriet
Den nye Bruvik Black Gold II. Foto: Espen Haugland / Klokkeriet
Verket er produsert av Eterna. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Black Gold II måler 43mm og kommer med en gangreserve på 65 timer, GMT, flyback-kronograf og datovisning. Siden GMT funksjonen er plassert ved klokken 6, har han valgt å bruke både minutt og timestakning i subdialen ved klokken 3. Dette er virkelig spenstig og tøft gjort av Bruvik, for dette er hans dyreste klokke til nå.

Bruvik feirer 10 år med denne spesielle kronografen. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Jeg personlig likte hele klokken veldig godt, balansen mellom den svarte kassen av DLC og detaljer i rosegull gjør den barsk, men allikevel lekker. Klokken kommer med skrukrone og pusherne til kronografen har pakninger som gjør at denne er vanntett til 200 meter.

Bruvik Black Gold II er en imponerende klokke. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Etter å ha sett denne modellen ble jeg veldig stolt å være norsk. For dette er en rå klokke tvers gjennom, uansett om den er laget av en sveitser eller nordmann.

Lanseringen så ut til å gå veldig bra, det ble mange forhåndsbestillinger av denne nye modellen fra Bruvik denne kvelden. Bruvik Black Gold II er limitert til kun 169 modeller, og første runde med klokker vil mest trolig komme på marked rundt august 2019.

Klokkenmodellen som har blitt fotografert er en prototype,men  lansert modell skal visuelt se identisk ut.

Closeup av den flotte skiven. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Harde fakta: