Endelig er den her: Speedmaster Apollo 11, 50th Anniversary edition


Klokkeriet - Endelig er den her: Speedmaster Apollo 11, 50th Anniversary edition

Foto: Omega

Denne er det mange som har ventet på, Speedmaster Apollo 11, 50th Anniversary Limited Edition. Det er 50 år siden månelandingen i 1969 og det blir selvsagt markert skikkelig av Omega. Den nye Speedmasteren har mange spennende detaljer i noe Omega kaller Moonshine Gold.

Foto: Omega

Du lurer kanskje på hva 18K Moonshine gull er? Det er ikke så rart. Det er en ny gull-legering som har en blekere tone enn vanlig gull-legeringer. Den skal være meget motstandsdyktig mot å bli bleket over tid. På den nye klokka finner du at den nye gullformen går igjen i detaljene.

Detaljer i gull på skiven. Foto: Omega

Skiven er full av referanser til Apollo 11 og månelandingen. I registeret klokken 9 er det, som tidligere nevnt, et bildet av Buzz Aldrin gravet inn på en plate i 18K Moonhine gull. Som en artig effekt er indekset ved klokken 11, et 11-tall i det samme gullet.

Baklokket er helt spesielt for denne klokken. Foto: Omega

For å toppe dette har Omega gravert inn det kjente sitatet fra Neal Armstrong » That’s one small step for a man, one giant leap for mankind». Dette har skapt debatt på nettet da mange mener at dette sitatet er feil gjengitt. Omega skriver «That’s one small step for A man,…..» den mest brukte versjonen er » That’s one small step for man,…..». Selv Armstrong surrer med hva som er riktig. I forskjellige intervjuer opp gjennom årene har han bekreftet begge som riktig. Begge versjoner fungerer og gir mening, så det er kanskje ikke noe å lage oppstyr om?

Foto: Omega

Verket er det nye Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861. Dette har fått litt blandet mottakelse da mange ventet at denne klokken ville få det klassiske 321 verket som skal settes i begrenset produksjon igjen.

En ting som er helt sikkert er at disse klokkene blir populære. Det lages kun 6969 eksemplarer.

Klokken kommer i en stilig boks. Foto: Omega
Klokken kommer i en helt spesiell boks. Foto: Omega
Boks med eget månelandingsfartøy. Foto: Omega

Den blir levert i en stor NASA-inspirert boks med ekstra reim og to stoffmerker, to graverte plater med landings koordinater og en med sted og tid. Det følger også med verktøy for å skifte reim, og til slutt, du får med en modell av landingsfartøyet.

Jubileumsmodellen er skikkelig stilig med sine spesielle gulldetaljer. Foto: Omega

Harde fakta:

Modell: Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition

Ref.nummer: 310.20.42.50.01.001.

Skive: Varnished Grey Center, Black Minutes Track, Applied Indices and Logo in 18K Moonshine Gold (best på engelsk).

Kasse: Stålkasse, kroner og knapper. Bezel i 18K Moonshine Gold. 18K Moonshine gold bezel med sort ZrO2 Ceramic innlegg med Ceragold tachymeter skala.

Dimensjoner: 42mm diameter, 47mm lang, 14mm tykk, 20mm reimstørrelse.

Krystall: Safirglass

Verk: Omega cal. 3861 manuelt kronografverk, 26 jewels, Co-Axial Escapement, Master Chronometer Certified.

Vanntett til: 50 meter.

Pris: 8,900 CHF