Batman VS. Batgirl(?)


Klokkeriet - Batman VS. Batgirl(?)

Som kjent lanserte Rolex i år en ny versjon av sin GMT-Master II BLNR. (BLNR står for bleu og noir – blå og svart)

Mens modellnummeret til den første versjonen er 116710BLNR, er modelnummeret til den nye versjonen 126710BLNR.
Så, hva er det som skiller disse klokkene – utover at de har forskjellig modellnummer?

Det mest iøyenfallende er selvsagt lenken. Jubilee-lenken har vært knyttet til GMT-Master-serien i årevis, og det er således ingen overraskelse at denne kommer tilbake. Denne gangen med et design som skiller den litt fra tidligere versjoner, blant annet er endeleddet redesignet, og den leveres med «clasp» noe som passer med den mer sporty profilen til BLNR, kontra f.eks DateJust som har et langt mer «pyntet» uttrykk. Rolex sine Oyster-lenker vil ikke passe ettersom kassen er den samme du finner på 126710BLRO «Pepsi». Denne skal ha redesignet kasse og nå være noe slankere med annerledes lugs. Personlig har jeg store problemer med å se forskjellen både på bilder og live.

Ellers vil man utseendemessig også kunne se at Rolex-kronen nå er trygt plassert mellom ordene «Swiss Made» klokken 6 på skiven.

126710BLNR har også fått det nye og oppdaterte urverket 3285. Rent bruksmessig vil det merkes på at gangreserven er utvidet til ca 70 timer fra rundt 50 som man er vant til fra 3186-verket som sitter i 116710BLNR.

Verdiutvikling
Det er en god følelse for mange å vite favorittklokken sin øker i verdi mens du benytter deg av den, eller har den i safen (grøss). Det er derfor mange som nå er spent på hvordan markedet for 116710BLNR vil utvikle seg. Som vanlig når en modell forlater sortimentet til Rolex, vil et knippe lykkejegere forsøke å få mest mulig ut av dette, og man kan se klokker både på Chrono24 – men også her hjemme på Finn.no og Klokkeriet, med det som virker som noe optimistiske priser.

Markedet vil nok stabilisere seg på kort sikt, men jeg har lyst til å forsøke å se objektivt på de faktaene vi kjenner når det gjelder «Batman». Hvordan vil 116710BLNR utvikle seg i pris over tid?

Rolex sa i sin tid at to-farget Cerachrome (Rolex sitt ord for keramisk besel) var umulig å lage i ett stykke.
Det sa de helt til de i 2013 faktisk klarte dette og lanserte, nettopp, 116710BLNR.

116710BLNR er dermed Rolex sin aller første model med denne teknologiske nyvinningen.

Det er nok produsert fryktelig mange av disse klokkene, men allikevel fortsatt kun fra 2013. Den er altså kun produsert i ca. 5 år. Det er ikke den lengste levetiden.

Jeg er riktignok eier av en 116710BLNR selv, så 100% objektiv er det umulig for meg å være. Men ettersom jeg har en selv, har jeg også tenkt en del på dette. Jeg konkluderer derfor med at det ikke er usannsynlig at den aller første Batman, den første Rolexen med tofarget besel i ett keramisk stykke, faktisk vil bli et ganske attraktivt samleobjekt. I tillegg er det faktisk mange som fortsatt foretrekker Oyster-lenken og mener den passer bedre med en sportsmodell.

Hva tror du?

116710BLNR / Foto: Rolex
126710BLNR / Foto: Rolex