Oris tar en for blåhvalen – sjekk ut The Ocean Trilogy


Klokkeriet - Oris tar en for blåhvalen – sjekk ut The Ocean Trilogy

Oris er kjent for sitt oppriktige engasjement for å bedre miljøet i havet. Siste skudd på stammen av klokker som er relatert til forurensningen av verdens hav, er den nye kronografen «Blue Whale Aquis Chronograph Limited Edition.

 Oris Blue Whale Limited Edition

Korstog for å redde verdenshavene

Oris sier selv at de er «on a misson» for å gjøre en forskjell, spesielt for verdens hav. Oris er en av få uavhengige klokkeprodusenter, og firmaet har i mange år støttet, og selv satt i gang flere prosjekter for å bedre miljøet i havet. I det siste gjennom The Oceans Project.

Den siste klokken i trilogien er nå lansert. Blue Whale Limited Edition gjør trilogien komplett. De tre klokkene er baseert på Oris’ Aquis dykkerklokke.

Blåhval-kronografen blir ikke noe vanlig syn. Hverken på Klokkeriet, eller noen andre steder. Den er en limited edition begrenset til 200 eksemplarer og den blir kun tilgjengelig som et sett med alle de tre klokkene. Settet blir levert i en unik boks laget av resirkuerte PET flasker.

Skal hjelpe blåhvalen

Det begynner å bli veldig få blåhval igjen i havet.

Som nevnt er den nye kronografen siste part i en eksklusive trilogi. De to første klokkene ble lansert tidligere i vår under Baselworld.

«The Great Barrier Reef Limited Edition III» og «The Clean Ocean Limited Edition» ble lansert i samarbeid med The Reef Restoration Foundation og med Pacific Garbage Screening. Med disse to klokkene rettet Oris fokus på restaureringen av korallrevene og arbeidet med å rense verdens hav for søppel.

Oris Blue Whale Limited Edition retter fokus på verdens hvaler, og spesielt på verdens største nålevende dyr, nemlig blåhvalen. Det står ikke så bra til med verdens hvaler. Seks av de 13 store artene er klassifisert som utryddningstruet. Forskerne regner med at det ikke er mer enn cirka 10.000 blåhval igjen i verden.

Oris Blue Whale Limited Edition baklokk.

Den nye Aquis kronografen er den første i serien som har sub-dials ved 3,6 og 9. Den er ganske stor med en stålkasse på 45,5mm og er vanntett til hele 500 meter. Den keramiske bezelringen er blå, og det samme er skiven. Baklokket har en helt spesiell gravering med en blåhval og nummeret på klokken. Den produseres kun i 200 eksemplarer, og den selges kun i komplett sett med alle tre klokkene i trilogien.

Oris Ocean Trilogy – Set.
Det inneholder:  Oris Great Barrier Reef Limited Edition III,  Oris Blue Whale Limited Edition Chronograph og Clean Ocean Limited Edition.

Harde fakta om Oris Blue Whale Limited Edition

Kasse: Stålkasse med blå ceramic bezel insert.

Skive: Aqua blå.

Størrelse: 45,50mm

Glass: Buet safirglass.

Vanntett: Til 500 meter

Verk: Oris 771 automatisk kronograf. Måler opptil 12 timer. Gangreserve på 48 timer.

Pris: 9.600 CHF

I salg: Fra juni 2019

Oris Ocean Trilogy