Tre podcast-favoritter – om klokker selvsagt!


Klokkeriet - Tre podcast-favoritter – om klokker selvsagt!

Jeg har fått en ny klokkedilla. Etter å ha samlet på klokker, kjøpt og solgt klokker, reparert klokker, ødelagt klokker, mistet klokker, lest om klokker og drømt om klokker, så har jeg begynt med noe nytt.

Jeg hører på to menn som snakker om klokker. Og jeg gjør det gjerne i timevis. Er galskapen blitt komplett?

Poenget her er podcast. Podcast er jo i seg selv ikke noe nytt. Jeg hører mye på podcast, men da mest dokumenter og journalistikk. Med journalistikk som yrke, så er det gjerne dit jeg blir dratt, også i podcastenes verden.

Hodinkee Radio

Hodinkee Radio. Nesten for bra med sine høyt profilerte gjester. Alltid politisk korrekt.

Det begynte med Hodinkees «Talking Watches». De korte lekre filmene, med de gode samtalene og kule klokkene, var det lett og falle for.

Når de da annonserte Hodinkee Radio, var jeg nysgjerrig. Jeg ble bittelitt skuffet. De har lagt lista meget høyt og snakker med profilerte kultur- og klokkepersonligheter. Absolutt høy kvalitet, men i enkelte episoder blir det litt for lite klokker, og for mye annet. Selv om jeg passer på å få med meg hver episode av Hodinkee Radio, så søkte jeg etter noe som holdt sterkere fokus på klokker.

The Grey Nato

The Grey Nato er kanskje min favoritt av de tre. Det er rett og slett veldig hyggelig å høre på programlederne.

Da oppdaget jeg podcasten «The Grey Nato». Den er glimrende. Her er klokkene viktigere, og de snakker også endel om fotoutstyr, som jeg liker, og biler og annet «mannestæsj». 

Bak podcasten finner vi to kjente navn fra nettopp Hodinkee. Jason Heaton og James Stacey er begge journalister og som leverer stoff til Hodinkee.  De snakker om reise, dykking, biler, alt mulig av utstyr, og selvsagt klokker. Ganske mye klokker, særlig dykkerklokker siden begge driver med dykking.

«The Grey Nato» kan absolutt anbefales. Heaton og Stacey er meget behagelig å høre på, og de tar opp temaer som vil interessere de fleste som er like hardt rammet av «klokkeviruset» som meg. Podcasten har nå blitt en del av Hodinkee Radio, men den har eksistert lenge før det. Den har rundet 80 episoder som er rundt en time lange, så du har mange gode timer foran deg.

Two Broke Watch Snobs

En time rett fra levra klokkeprat. Gjerne med i drink i hånden. Det er gøy, men ikke like raffinert som de to andre. Anbefales.

Dette er en artig podcast. De kaller det en «Wrist watch Bar Talk». Det er rett og slett en ukentlig diskusjon mellom to venner. 

«Dude, WE should just do a podcast».

«What are we supposed to do? Drink on-air and talk watches?»

«YES!!»

Stilen er langt i fra så polert og høflig som på Hodinkee Radio. Disse gutta banner og er dønn ærlig. Ganske befriende å høre på. De har holdt de gående ganske lenge, og har rundet 124 episoder. Ofte varer de mer enn en time.

Dette er podcasten for den som liker litt rimeligere klokker. De har som prinsipp at de ikke snakker om klokker som koster over 1000 USD. Likevel klarer Mike Penate og Kaz Mirza og gjøre det både interessant og variert. Disse gutta er ærlige og rett på sak. God underholdning.

Hvor finner jeg dette?

Alle disse tre podcastene finner du på Spotify, Soundcloud og på deres respektive nettsider med samme navn.

www.hodinkee.com (Hodinkee Radio og The Grey Nato)

www.twobrokewatchsnobs.com

De er også på Instagram og på Facebook.