Det hele begynte i Belfast


Klokkeriet - Det hele begynte i Belfast

Jeg har alltid hatt et lite øye til klokker, men fikk liksom aldri ut fingeren. Det gikk i Swatch og hva eller som møtte dukke opp. En Camel watch var en fast følgesvenn i mange år.

I 2005 var jeg på oppdrag i Belfast i Nord Irland. Målet for reisen var å fotografere de urolige områdene mellom protestanter og katolikker. Klokken den gangen husker jeg var en Inex som jeg hadde fått i gave. Ikke spesielt sexy….

Engelske soldater på patrulje i den urolige byen Londonderry i Nord Ireland. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Det ble lange dager, mye trasking rundt i de slitne, urolige områdene. Et par dager var jeg i Londonderry på patrulje med britiske soldater.

Den siste dagen i Belfast fant jeg «Belfast Pawnshop», en pantesjappe. Stakk innom og der fant jeg en Tag Heuer som fanget min interesse. Litt dealing ble unnagjort, og jeg kjøpte en Tag Heuer ref 989.113N. En grå dykkerklokke med hel-lume urskive. Prisen var £180.00, og jeg syns jeg var litt gæern.

Tag Heuer 1000 ref 989.113N. Kjøpt i Belfast oktober 2005. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Siden har jeg ikke sett meg tilbake. Fra Tag Heuer var veien kort til vintage Heuer kronografer. Min hovedinteresse på den tiden var klassiske sportsbiler og motorsport. Med veteran Alfa Spider og en Lotus Europa i garasjen ble det raskt en Heuer Autavia ref. 7763 som første skikkelige vintage klokke. Den ble kjøpt av Roger Heian som en av to som står bak klokkegjengen i NURK. Den gangen betalte jeg 6.000,- . Det kan man bare drømme om i dag.

Min første skikkelige Heuer, en Autavia 7763. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Heuer-interessen har holdt seg gjennom årene og jeg har en egen Heuer-blog som jeg skriver på i blant selv om det meste skjer på Instagram og Facebook-grupper i dag.

I dag går mye av tiden til Klokkeriet som har blitt et eventyr. Vi har rundet 50.000 medlemmer med god margin, og det virker som det ikke stopper der….

 (En annen versjon av denne teksten ble publisert for noen år siden)