Monaco 50 år – Her er nummer tre av fem


Klokkeriet - Monaco 50 år – Her er nummer tre av fem

Det tre første av totalt fem spesielle Monaco. Foto: Tag Heuer

Det skal komme til sammen fem spesielle Heuer Monaco i anledning den ikoniske kronografens 50-årsjubileum. Temaet denne gangen er 1990-tallet, og den ble nettopp lansert i New York med blant annet skuespiller Patrick Dempsay og 2017/18 Formula E vinner, Jean-Éric Vergne og modell Paulina Vega som var kveldens vertinne.

Monaco nummer tre av fem helt spesielle jubileumsmodeller. Foto: Tag Heuer

Som dere sikkert har fått med dere, så lanserer Tag Heuer  en ny spesiell versjon av Monaco med jevne mellomrom utover sommeren. Hver klokke henter sin inspirasjon fra et 10-år fra 1969 til 2019. Den første som representerte 1969-1979 ble lansert under Monaco Formel 1 Grand Prix i mai. Monaco nummer to ble lansert i juni under Le Mans i Frankrike. Nå er turen kommet til New York og klokke nummer tre.

Grunnen til at New York er valgt er at Tag Heuer er offisiell tidtaker og har vært med på å etablere Formula E Championship. 1 og 14 juli går racet gjennom gatene i Brooklyn.

Den siste utgaven sammen med en tradisjonell blå Monaco. Foto: Tag Heuer

Inspirert av 90-tallet

Denne tredje Monaco henter sin inspirasjon fra stil, temaer og trender som preget 90-tallet. Mens de to første hadde sterke farger i først grønt, så i rødt, så er det et mer industrielt preg på denne utgaven. Her er det stål/sølv som preger utseende, kombinert med blått og noen røde detaljer.

Skiven er rhodium-plated med sandblåste sub-registre med blå skalaer. Heuer logo er også i blått og danner en kontrast med de røde detaljene på skiven. De samme fargene blir tatt opp igjen på reima som er en blå racing-reim med rød søm.

Baklokket følger det samme designet som de to foregående modellene. Det er gravert «Heuer Monaco» og «1989-1999 Special Edition» og «One of 169». Det produseres kun 169 eksemplarer av denne utgaven, akkurat som de to første.

1990-tallet er inspirasjon for den tredje jubileumsmodellen. Foto: Tag Heuer

MONACO 1989–1999 LIMITED EDITION

Referensenummer: CAW211X.FC6468

Verk: TAG Heuer Automatic Calibre 11, diameter 30 mm, 59 stener, 28,800 vibrasjoner per time (4 Hz), 40 timer gangreserve.

Størrelse: 39mm.

Kasse: Stål med safirglass.

Vanntettt: Til 100 meter.

Reim: Blå kalveskinnsreim med foldespenne og rød søm.

 Det blir produsert 169 eksemplarer.

 Pris: EUR 5.950, og den er tilgjengelig nå.