«Apocalypse Now»-Rolex – opp fra skuffen


Klokkeriet - «Apocalypse Now»-Rolex – opp fra skuffen

En av de mest berømte Rolex GMT-Master har dukket opp og vil bli solgt på auksjon hos Phillips i desember i år. Marlon Brando gjorde klokken berømt i filmen «Acopalypse Now». Det har ikke vært kjent hvor en av de mest myteomspunnede kjendisklokkene har blitt av.

Marlon Brando med sin GMT-Master i Apocalypse Now.

Klokken har ikke vært sett siden innspillingen av Vietnam-krigsfilmen, regissert av Francis Ford Coppola, i 1979. Utrolig nok har klokken hele tiden ligget i en kommodeskuff hos Brandofamilien.

Marlon Brandos berømte GMT-Master. Foto: Phillips

Marlon Brando ga, i følge New York Times, klokken til Petra Brando Fisher, som er datteren til Brandos assistent gjennom mange år. Brando hadde adoptert Brando Fisher flere år tidligere. Da hun ble uteksaminert fra Brown University året etter, i 1996, forteller Brando Fisher at hun husker at Brando sa til henne: » This watch is like a tank. You can do anything you want to it and it will keep on going. I want you to have it as a reminder of how proud I am of you.”

Etter å ha hatt klokken i åtte år, ga hun klokken til sin mann, Russel Fischer, i bryllupsgave. Han la arvegodset på et trygt sted, og ante lite om hvilken interesse det er for klokken blant oss klokkenerder. Da nettstedet Hodinkee listet opp de 12 mest kjente savnede klokkene, var selvsagt Brandos GMT-Master med på  listen.

Baklokket er håndgravert av Marlon Brando. Foto: Phillips

Da ekteparet så hva Paul Newmans Rolex Daytona ble solgt for i 2017, hele $17,8 millioner, ble de klar over at de også satt på en klokke som kunne ha stor verdi, og en plass i klokkehistorien.

“I just feel like it’s lost in our drawer at home,” forteller  Brando Fischer, som nå er bosatt i London med sin mann og deres to barn.

I Desember vil klokken bli solgt av Phillips på en auksjon i New York. Deler av prisen vil gå til å etablere en ny stiftelse som skal hjelpe barn som har opplevd misbruk og forsømmelse.

Brando med sin Rolex GMT-Master. Nå dukker den opp i offentligheten siden 1979.

Brandos Rolex GMT-Master ref. 1675 vil bli solgt som den ble brukt av Brando. Uten bezel og på en gummireim. Den er i meget god stand, fortsatt med original upolert kasse. Lysmassen på skiven og viserne har fått en flott patina. Kasse, skive, visere, glass og krone, er alt originalt til denne klokken.

Hva slags pris denne vil oppnå er vanskelig å spå, men at den blir høy er det liten tvil om.