Endelig er den nye Omega Speedmaster med 321 verk her.


Klokkeriet - Endelig er den nye Omega Speedmaster med 321 verk her.

Denne har mange av dere ventet på. Det legendariske 321 verket er tilbake i denne 50-års jubileumsmodellen av Speedmaster.

Ny Speedmaster med det fantastiske 321 verket. Foto: Omega

Tidligere i år ble det kjent at Omega hadde planer om å relansere 321 verket i anledning at det er 50 år siden månelandingen med Apollo 11. Nå er den første utgaven med det nye verket.

Tilbake til starten

Calibre 321 var det første verketsom ble brukt i Speedmaster ved introdusjonen i 1957. Det er mest berømt for å blitt brukt i en rekke modeller som ble brukt i verdensrommet.

Omega Speedmaster i platina med onyks skive og meteroitt sub-dials. Foto: Omega

Dette  inkluderer Speedmaster ST 105.003som ble testet og godkjent av NASA. Den ble brukt av astronaut Ed White på den første amerikanske «spacewalk».

Det ble også brukt i Speedmaster ST 105.012, som er den første klokken på månen 21. juli i 1969. Nå har Omega børstet støvet av det gamle verket, og har satt i gang produksjonen på nytt helt i tråd med de originale spesifikasjonene.

Safir baklokk

Omega vil gjerne vise frem det rekonstruerte verket og har utstyrt den nye Speedmaster Moonwatch 321 Platinum med et baklokk i safirglass.

Baklokket er i safirglass. Foto: Omega

Kassen er 42mm og er produsert i en spesial platina aluminium med gull. Kassen har designelementer fra den asymmetriske fjerde generasjons Spedmaster, ST 105.012, og den blir levert på en sort skinnreim med en platinium spenne. Et annet spennende element er keramisk bezel med det berømte tachymeter i hvitt.

 Spennende detaljer

Moonwatch 321 har selvsagt mye spennende og by på. Skiven er laget av onyx og har den dyp svart farge. Indeksene på skiven er i 18k hvitt gull. Det samme er viserne.

Spennende materialevalg på skiven. Foto: Omega

Som om ikke det er nok, så er de tre sub-registrene laget av en tynn skive av en meteoritt. Dette har de gjort for og hedre Omega sin historie i verdensrommet og for å gi klokkene en genuine link til 321 verket som ble brukt i alle Speedmaster som har blitt brukt på månen.

Nå kan vi bare håpe at 321-verket også finner veien inn i mer lommebokvennlige utgaver. En utgave i stål med vanlig sort skive hadde vært en sikker vinner.

Harde fakta

Modell: Omega Speedmaster Moonwatch 321 Platinum

Ref: 311.93.42.30.99.001

Verk: Omega 321 manuelt kronografverk. 18.000 bph, 17 stener og 40 timer gangreserve.

Kasse: 42mm

Pris: Den er ikke kjent. Noen nettsider antyder rundt 500.000 kroner.

Lumeshot av den nye Speedmasteren. Foto: Omega