NYHET: To lekre «Taupe» Laco pilot klokker


Klokkeriet - NYHET: To lekre «Taupe» Laco pilot klokker

Den tyske urprodusenten Laco er aller mest kjent for sine store pilotklokker. Nå lanserer de to helt spesielle utgaver av de populære Augsburg og Aachen modellene. Dette er moderne pilotklokker inspirert av de klassiske «Flieger» modellene som Laco produserte for Luftwaffe under WW2.

Laco Augsburg og Aachen Taupe. Foto: Laco

De to nye versjonene har fått navnet «Taupe» som viser til fargen på skiven. Taupe er en slags gråfarge med et hint av brunt. Resultatet er to stilige klokker som absolutt skiller seg ut i mengden av klokker med sorte skiver. I tillegg til den spesielle fargen, har også skivene et lekkert «sunburst» mønster.

Verket er Laco 21 som er basert på Miyota 821A. Foto: Laco

Kassen er 42mm så dette er ikke de største pilotklokkene. Baklokket har fått safirglass så det er mulig å se calibre Laco 21 som er basert på et automatisk Miyota 821A verk. Laco gjør noen modifikasjoner på verket og føyer til «Hacking» slik at man stopper verket når en trekker ut krona for å stille klokken. På den måten kan klokken synkroniseres mot andre klokker. En viktig funksjon på en militærklokke. Lysmassen er Superluminova C1 og sørger for at det er en lek å se hva klokken er selv i dårlig lys.

«Taupe» blir levert på brun skinnreim med to skruer som understreker vintage sjarmen ved disse pilotklokkene.

Augsburg Taupe og Aachen Taupe koster 390 Euro og begge blir produsert i et begrenset antall, 500 av hver.

Laco Taupe Augsburg. Foto: Laco

Harde fakta:

Kasse: 42mm stål kasse. Vanntett til 50 meter. Safirglass foran og bak.

Verk: Automatisk Laco 21 basert på Miyota 821A.

Skive: Taupe – brun/grå skive med Superluminova C1.

Reim: Brun skinnreim med kontrast søm og to skruer.

Pris: 390 Euro – kommer i salg i august.