NYHET: Citizen lanserer en rekke nye rimelige dykkerklokker


Klokkeriet - NYHET: Citizen lanserer en rekke nye rimelige dykkerklokker

Citizen lanserer nå en ny serie prisgunstige automatiske dykkerklokker. Her kommer seks nye Promaster produsert for salg i Sør-Øst Asia. Dette er den andre lanseringen av nye dykkerklokker som er begrenset for salg i ett geografisk område. Den første lanseringen var to Promaster dykkerklokker for Europa.

Europa først ut

Citizen Promaster Marine Super Titanium for det Europeiske markedet. Foto: Citizen

I juli ble de to stilige dykkerklokkene for Europa lansert. Promaster Marine SuperTitanium (NY0076-10EE) og Promaster Mechanical Diver (NY0087-13EE) ble lansert for å markere at Citizen har vært representert i Europa i 50 år. Begge klokkene har sorte skiver og bezel i sort og rødt. De er vanntette til 200 meter, og har safirglass. Gangreserven på Citizen/Miyota verket er 45 timer.

De to jubileumsmodellene for Europa, Promaster Mechanical Diver (NY0087-13EE) og Promaster Marine SuperTitanium (NY0076-10EE). Foto: Citizen

Promaster Marine SuperTitanium er 44,3mm med kasse i titan. Mechanical Diver er noe mindre med en kasse i stål på 42mm.

Titanklokken vil koste 448 USD, mens modellen i stål er noe billigere med en pris på 290 USD. Begge er begrenset til 1.000 eksemplarer av hver og de blir levert med en sort gummirem. Selges kun i Europa.

Sør-øst Asia

Alle seks variantene for Sør-øst Asia. Foto: Citizen

Mens Europa fikk to Limited Edition nyheter, kommer det nå hele seks nye Promaster varianter som skal selges i Sør-øst Asia. Det er flere forskjellige skiver, og farger på bezel, kassene er i stål, og noen er i «Two-tone» med noe gull-detaljer. De kommer også med en helt ny stållenke.

Rød bezel og sort skive. Foto: Citizen

De nye dykkerklokkene har kjente designelementer som vi kjenner fra Promasterserien, som kronen plassert kl. 08. Kassen er 42mm, og den er vanntett til 200 meter.

Designet på bezel er inspirert av den giftige fisken Fugu, kjent som «Pufferfish» på Engelsk. Baklokket har en gravering av den kjente piggete og giftige fisken.

Baklokket med den beryktede Fugu-fisken. Foto: Citizen

I klokkene finner vi et automatisk Miyota 8203A verk med en gangreserve på 45 timer. Verket har ikke «hacking feature», det vil si at verket stopper ikke når en drar ut krona for å stille tiden.

Den grønne blir produsert i 1.989 eksemplarer for å markere året Promaster-serien ble lansert. Foto: Citizen

Hver modell vil bli produsert i 2.000 eksemplarer, unntatt den med grønn skive og bezel. Den blir produsert i 1.989 eksemplarer for å markere året da Promaster-serien ble lansert. Prisene på disse vil variere fra 360 USD til 480 USD. De selges bare i Asia offisielt, men de kan sikkert kjøpes på nettet.

Bezel i blått og gull. Foto: Citizen
Blå bezel med sort skive. Foto: Citizen
Gull og stål. Klassisk Two-tone diver. Foto: Citizen