Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019


Klokkeriet - Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019

Jeg vil gjerne stjele litt av deres dyrbare tid til å fortelle om denne nye ProPiloten fra Oris. Modellen ingen har pratet høyt om, modellen jeg fikk lov å kjøpe før noen andre I verden faktisk.

Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019. Foto: Espen Haugland

Den 18. juli fikk jeg beskjed om at klokken var klar til å hentes, og jeg har fått æren å eie den ene og alene i verden gjennom hele fellesferien!

Baselworld 2019

Selvom denne modellen som ble avduket på Baselworld 2019 fikk den veldig lite oppmerksomhet fra Oris .

Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019. Foto: Espen Haugland

Fokuset til Oris var fremvisningen av alle deres nye dykkere, som feks “Great Barrier Reef III”, Diver sixty-five BICO (verdens første two-tone I bronse og stål), Clean Ocean dykkeren på sine moderate 39mm med baklokk dekorert I resilkulert plast fra havet med fler.

Oris hadde rett og slett for mange store avdukninger på en gang, og etter hva jeg forstod fra de med mer objektive var at Oris virkelig leverte sakene på Baselworld, og det kan jeg forstå når en slik godbit blir unnlatt oppmerksomhet.

Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019. Foto: Espen Haugland

Men så var det dette piloturet da…
…denne nye modellen som havnet i skyggen til alle deres andre store avdukninger.

Siden jeg nå snart har hatt denne I en måned følte jeg det var på tide av løfte sløret på denne juvelen og dele mine erfaringer

Hva gjorde at jeg falt for nettopp denne modellen?

Hvilke endringer?

Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019. Foto: Espen Haugland

For de av dere som kjenner til Big Crown ProPilot-serien har denne godbiten av en ProPilot fått nokså mange nye endringer mot sine eldre brødre fra samme serie.

De gamle enkle hvite viserne har blitt byttet ut med visere som har en hvit stamme men med krans i metall, noe som jeg virkelig elsker da de skinner frem i riktig lysvinkel! Herlig å ta bilder av!

TIMER GMT har fått bezel insert i metall, dette gjør at myntkransen på bezelen blir visuelt nedtonet, noe jeg satt stor pris på. Tidlgiere ble denne myntkransen litt for dominerende for min del.

Denne modellen har også fått påmonterte indekser og den nye kassen har minket 1mm fra tidligere 45 til 44mm, og den måler kun 51mm fra lug til lug.

I begynnelsen av 2019 var jeg heldig å få låne en Oris ProPilot Calibre 111, denne var da i 45mm, men ble altfor kraftig og dominerende på armen for min smak.

Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019. Foto: Espen Haugland

ProPilot Timer GMT på 44mm er faktisk helt anderledes og kan kanskje måles mot For å skape en referanse flere kanskje er mer kjent med så er Aquisene til Oris på 43.5mm også kun 51mm lug til lug.

De har også modifisert beltespennelåsen deres, selve låsen er noe mindre, og reima trenger ikke lenger ligge i løkke, noe som bevarer reima samt gir bedre bærekomfort.

Lumen på denne rakkaren er også blitt kraftig oppgradert, og måler seg nesten med dykkerserien deres “Aquis”, jeg lar bilde tale for seg selv, dette er en sikker utfordrer på Morten sin #fridaynightlumebattle tråd på klokkeriet!

Oppsummering

Oris Big Crown ProPilot Timer GMT 2019. Foto: Espen Haugland

Jeg er utrolig fornøyd med at valget mitt falt på akkurat denne modellen, at den da i tillegg ikke er så høyt pratet om og promotert gjør den også litt mer kul!

Eneste jeg skulle ønske denne modellen hadde hatt var Oris sin patenterte oppfinnelse ved å justere GMT-viseren. Denne oppfinnelsen går ut på at man kan justere GMT-viseren ved å dreie bezelen!

Til slutt, de tørre fakta:

Modell:                      Big Brown ProPilot Timer GMT

Referansenr:               01 748 7756 4064-07 3 22 02LC

Urverk:                       Oris 748 – modifisert Selitta 220-1

Glass:                         Dobbelkuvet safirglass med AR beskyttelse

Baklokk:                     Mineralglass bak

Kasse:                         44mm

Tykkelse:                   13mm

Lug-lug:                     51mm

Reimbredde:              22mm

Vannmotstand:           100m

Gangreserve:              38 timer

Vibrasjoner:               28800 pr time

Juveler:                      28

Veiledende pris:         26100 NOK

Her er link til modellen: https://www.oris.ch/en/watch/oris-big-crown-propilot-timer-gmt/01-748-7756-4064-07-3-22-02lc

PS, det er moro å se…

…at et medlem i klokkeriet faktisk får være «worlds first» på en klokke fra et såpass stort merke som Oris i en måned før alle andre i verden!