Profilen: Møt klokketegner Jonas Arntsen


Klokkeriet - Profilen: Møt klokketegner Jonas Arntsen

Du har sikkert lagt merke til de flotte klokketegningene som plutselig dukket opp på Klokkeriet. Jonas Arntsen (24) er mannen bak de utrolig detaljerte tegningene. Mottakelsen blant medlemmene var enormt positiv. Vi ble litt nysgjerrige på hvem som står bak tegningene.

Tegning: Jonas Arntsen

Hvordan ble du interessert i klokker?

Interessen har vel vært der siden jeg kjøpte min første retro Casio digitalklokke. Kjøpte etter dette min første Rolex mindre enn et år etterpå dette.

Hva er din favorittklokke? Liker du best vintage, eller nytt?

Jeg er veldig fornøyd med min aller første Rolex, en vintage Oysterdate precision ref. 6694 med sort skive, og forgylte visere og indikatorer. Når den kom i mitt eie satt den på en vintage skinnreim av alligator-skinn, men oysterlenken ble bestilt så fort det lot seg gjøre og etter det har denne klokken får veldig mye tid på håndleddet.

Jonas sin vintage Rolex 6694.

Hvordan kom du på ideen med å tegne klokker?

Ideen kom jeg på når en kamerat av meg introduserte meg for Klokkeriet på Facebook og sa at interessen for klokker inne på gruppen var godt over middels. Han ønsket at jeg skulle prøve meg på en no-date Submariner; og slik ble det, og siden har det vel bare ballet på seg.

Tegningene dine er store, og de har en enorm detaljrikdom. Hvor lang tid bruker du på en tegning?

Jeg har egentlig aldri telt timene religiøst men kan anslå at gjennomsnittet på tegningene ligger på alt mellom 35-50 timer per stykk, alt etter hvor stor den er og hvor detaljert den er.

Hvordan velger du ut hva du skal tegne?

Når det kommer til klokker tegner jeg det jeg vet folk flest ønsker å se, og hvorvidt noen kunne være interessert i å ha tegningen hengende på veggen i stuen sin. Når det kommer til portretter og lignende er mye av det bestillingsverk, men også en del av tegningene kommer fra egne interesser. Tegning for meg har vært en terapi i flere år og det har vært veldig viktig for meg at jeg skal trives med det jeg holder på med.

Tegning: Jonas Arntsen

Hva slags teknikker bruker du? Er det blyant?

Jeg benytter meg for det meste av blyantpenner som har en tykkelse på 0.3 – 0.5mm da dette gir meg det nivået av detaljer jeg ønsker, for mørkere områder benytter jeg meg av små penner på 0.5mm men er ikke fremmed for å dra fram en større tusj der det trenges. Jeg blender skyggeleggingen med små børster og blyanter laget av sammenrullet papir.

Hva jobber du med? Er tegning, design, kreativitet en del av ditt yrke?

Jeg er utdannet matros, men jobber for tiden som lakserøkter i Nordland. Tegning har alltid vært en hobby for meg så langt tilbake jeg kan huske. Har på sikt et ønske om å kunne få utfolde meg på en kreativ måte innenfor tatoveringsyrket, men dette vil vel tiden vise.

Er du selvlært, eller har du utdannet deg innen kunst/tegning?

Jeg er for det meste selvlært, men har plukket opp ekstremt mye langs veien av likesinnede personer, samt fra videoer og poster rundt omkring på internett.

Tegningene dine ble veldig godt mottatt på Klokkeriet. Hadde regnet med så mye skryt? Det virker som om folk elsker tegningene dine.

Jeg hadde regnet med at det kom til å bli litt skryt og positive tilbakemeldinger, men det har jo gått helt over stokk og stein! Om jeg bestemmer meg for å tegne alt det folk bestiller er jeg vel sysselsatt når jeg sitter på gamlehjem.

Tegning: Jonas Arntsen

Hva er drømmeklokken? Å eie, og å tegne?

Drømmeklokken for meg vil være en Rolex Sky-dweller med blå dial, eller en Patek Philippe Nautilus ref. 5980R-001. Jeg har egentlig ingen planer for hva jeg skal tegne, men virker forslaget innbydende kan jeg fort dra frem tegnearket.

Tegner du på bestilling?

Alt innenfor rimelighetens grenser tenker jeg vel? Kommer alt an på om jeg har det travelt på jobb og i privatlivet mitt, har enda ikke tatt ut ferie ser du.

Neste klokke på blokka?

Neste klokke mistenker jeg at kan bli en Batman/Batgirl hvor jeg faktisk skal prøve meg på å fargelegge skiven, vi får se?

Og i klokkeboksen?

Neste klokken jeg har i kikkerten kan faktisk se ut til å bli en Tudor Black Bay GMT, den er vel egentlig innenfor rekkevidde, men det kommer nok an på mine prioriteringer.