80 timer driftreserve og 18 karat gull til 12 000kr?


Klokkeriet - 80 timer driftreserve og 18 karat gull til 12 000kr?

Tissot er et merke de fleste kjenner til. De har på mange måter vært et slags «folkemerke» i Norge og du har kunnet kjøpe rimelige sveitsiske ur fra Tissot både hos den lokale urmakeren, og hos den lokale optikeren -uansett om du bor i hovedstaden, eller på et mindre tettsted.


Tissot jobber etter prinsippet «luksus du har råd til». Mye av det Tissot har produsert og produserer, er allikevel ikke ting som får en klokkeentusiast til å hoppe over et hjerteslag.

Men nå virker det som Tissot har inntatt en mer aggresiv tilnærming.

Med lanseringen av Tissot Heritage 1973 som baserer seg på de populære Navigator-klokkene fra 70-tallet, virker det som om Tissot er på vei ut av komfortsonen.

Noe annet som tyder på det, er lanseringen som vi nå besitter et eksemplar fra; Tissot Gentleman Automatic.

Her har Tissot lansert en 40mm dressklokke med bezel i 18 karat roségull. Det er faktisk ikke gullbelagt, eller PVD denne gangen, men altså gull tvers igjennom.

I tillegg har de benyttet Powermatic 80-verket med balansefjær i silikon, og som navnet antyder, har dette en gangreserve på opptil imponerende 80 timer.

Foto: Klokkeriet
Foto: Klokkeriet

Klokken kommer med fire forskjellige farger på skivene, alle med samme bezel i gull og «crosshair». Sort, krem, sjokolade og sølv. Samtlige leveres med matchende reim i lær, bortsett fra versjonen med sølvskive som leveres med lenke i stål. La oss også være glad for at de ikke har skrevet «Gentleman» på skiven.

Foto: Klokkeriet
Foto: Tissot

Utgaven vi har til test, har den sorte skiven og personlig synes jeg dette er den peneste.

Klokken leveres i en flott boks, og førsteinntrykket er veldig bra når man løfter klokken ut av boksen. Det første som slår meg er at dette er en klokke som «burde» koste langt mer – kun basert på utseendet.

Når man så får klokken i hende åpenbarer enkelte svakheter seg. Dog handler det ikke om klokken i seg selv, men om reimen.

Reimen føles rett og slett veldig simpel. Det gjør sommerfugl-låsen også. Jeg vil faktisk anbefale eventuelle kjøpere å sette på en egen kvalitetsreim, for da jeg monterte en krokodillereim fra Everest (ja, de passer annet enn Rolex), løftet det hele klokken betraktelig!

Hele kassen har polerte overflater, og man kunne kanskje ønske at Tissot hadde lekt litt mer med overflaten og tilføyd børstede elementer. Her er det allikevel nærliggende å tenke at det er på grunn av kostnadseffektiviteten at de har valgt en enkel finish, og for all del, det fungerer helt fint.

Kassen er 40mm i diameter, og 49mm fra lug til lug. Tykkelsen er 10,6mm. Den har gode proporsjoner, men kunne muligens hatt noe kortere lugs.

Prisen på klokken fra Norsk forhandler er 11 995,- Jeg klarer ikke annet enn å synes at dette er fantastisk mye klokke for pengene. 


Harde fakta: 

Referansenummer.T927.407.46.051.00

Verk: Automatisk C07.811 «Powermatic 80» (ETA-basert)

Glass: Safir

Funksjoner: Time, minutter, sekunder og dato

Vanntett: 50 meter (nei)

Kasse: 40 mm i diameter. Polert stål. Safir-baklokk

Reim: Skinn, glatt på utsiden og semsket på innsiden og sommerfugl-lås.

Skive: Sort, krem, sølv og sjokolade.

Norsk pris: 11 995,-