Heuer Monaco 50 år – her er nummer fire


Klokkeriet - Heuer Monaco 50 år – her er nummer fire

Som de fleste av dere sikkert har fått med seg, så feirer Heuer Monaco 50 år i år, og i den forbindelse kommer det tilsammen fem spesielle utgaver i et begrenset antall. Hittil har vi sett tre, og nå kommer den fjerde og nest siste Monaco.

Den fjerde jubileums Monaco har sort og hvit skive. Foto: Tag Heuer

Denne fjerde klokken henter sin inspirasjon fra tidlig 2000-tallet. Den første representerte 1970-tallet og ble lansert under Monaco Grand Prix i mai, 1980-talls klokka ble lansert på Le Mans i juni, og nummer tre, fra 1990-tallet, ble presentert i New York under Formula E Championship i juli.

Denne gangen flytter lanseringen seg til østen og Tokyo i Japan. Lanseringen var lagt til Tokyo National Museum og ble markert med en drone oppvisning med 6000 LED lys. Inne i galleriet ble en stor Heuer-utstilling med en blant annet de tre foregående jubileumsmodellene.

Nummer fire sammen med en tradisjonell blå Monaco. Foto: Tag Heuer

1999 til 2009

Nå er altså nummer fire her, og denne gangen får vi en sort skive med hvite detaljer. Alle de tekniske detaljene er de samme som for de tre første. Det betyr en kasse på 39mm og automatisk kronografverk.

Nummer fire har sort og hvit skive med røde og oransje detaljer. Foto: Tag Heuer

Det som er mest iøynefallende her er den hvite sirkelen på skiven. Den minner mye om tilsvarende på 70-tallets Heuer Montreal. Den hvite sirkelen har timemarkører i rødt og oransje. Den samme rød-fargen går også igjen på den store kronograf-viseren. Sub-registrene er hvite med tydelig sorte markeringer.

Av de fire spesielle Monaco vi har sett hittil, er nok dette den mest tradisjonelle. Dette er en klokke Heuer godt kunne laget på 70-tallet.

Baklokket er dekorert på samme måte som de tre andre jubileumsklokkene. Foto: Tag Heuer
De fire første på rekke, hvordan blir nummer fem? Foto: Tag Heuer

MONACO 1999-2009 LIMITED EDITION

Referensenummer: CAW211Y.FC6469

Verk: TAG Heuer Automatic Calibre 11, diameter 30 mm, 59 stener, 28,800 vibrasjoner per time (4 Hz), 40 timer gangreserve.

Størrelse: 39mm.

Kasse: Stål med safirglass.

Vanntettt: Til 100 meter.

Reim: Sort kalveskinnsreim med foldespenne.

 Det blir produsert 169 eksemplarer.

 Pris: EUR 5.950, og den er tilgjengelig nå.