Bremont hedrer et helt spesielt fly


Klokkeriet - Bremont hedrer et helt spesielt fly

The Limited Edition Bremont H-4 Hercules
Alle tre variantene. Foto: Bremont

Hughes H-4 Hercules, som også kjent som Spruce Goose, er en prototype flybåt, konstruert og bygget av Hughes Aircraft Company. Den var ment for transatlantisk transport under andre verdenskrig.

Flyet ble ikke ferdig i tide for å brukes under krigen, og gjorde bare en kort tur 2. november 1947, og prosjektet kom ikke lenger enn med det ene eksemplar som ble bygget. Det ble bygget i tre på grunn av restriksjoner under krigen og bruk av aluminium ville føre til vektproblemer. Det fikk kallenavnet Spruce Goose (Grangåsa) av kritikerne, selv om den var for det meste laget av bjerk. Hercules er den største flybåt som noensinne bygget, med det nest største vingespenn som noe fly har fløyet.

Howard Hughes bak spakene på monsterflyet.
Det enorme sjøflyet H-4 Hercules .

– Giles og jeg har vært facinert av historien til H-4 Hercules helt siden vi var guttunger, forteller en av grunnleggerne bak Bremont, Nick English.

– Det var utrolig abiøst og bygge et fly på denne størrelsen ved å bruke treverk. Hercules er en ekte ingeniør-triumf som presset grensene for aeronautisk design, og som har banet vei for de store flyene som er i bruk i dag. Howard Hugh gjorde det med stil og en liten dash av Hollywood glamour, fortsetter han.

Bremont H-4 Hercules Stainless Steel. Foto: Bremont
Spesiell rotor laget av bjerk fra Hercules flyet. Foto: Bremont

H-4 Hercules og genialiteten til Howard Huges ble definert av en ett minutts flytur 2. november 1947. Sammen med et stort pressekorps, og Hughs selv bak spakene, fløy kjempeflyet en kort tur. Det kom aldri til å lette igjen. I dag kan du se flyet på  i Evergreen Aviation Museum i USA.

Bremont, som har en rekke klokkemodeller knyttet til flyhistorie, fant det derfor passende for dem å lage en spesiell klokke som hedrer dette helt spesielle flyet. Bremont H-4 Hercules er begrenset til 300 klokker i stål, 75 i Rose Gold og 75 i Platinium. Totalt blir det produsert 450 klokker.

Stoff fra innredningen i flyet er brukt i innpakningen. Foto: Bremont

I hjertet av Bremont H-4 Hercules finner vi Bremont BWC/02 verket som er basert på det automatiske Bremont BWC/01 verket som er produsert i samarbeid med verksprodusenten La Joux Perret. Det som er nytt er at de har lagt til en GMT-funksjon. Kassen er 43mm.

Den spesielle propell-rotoren som er synlig gjennom baklokket, er laget av bjerk fra selve H-4 Hercules flyet. Stoff fra innredning er brukt i innpakningen.

Harde fakta:

Modell: Bremont H-4 Hercules

Verk: Automatisk Bremont BWC/02 med GMT

Størrelse: 42 mm

Pris: 300 i stål koster: $11,895, de 75 i Rose Gold koster: $20,495, og de 75 i Platinum koster hele: $30,995.