En Grand Seiko som gir meg gåsehud


Klokkeriet - En Grand Seiko som gir meg gåsehud

Grand Seiko Sport Collection 9F86 Quartz GMT Grand Seiko gir meg gåsehud. På en bra måte!

Den nye limited edition Grand Seiko SBGN001 GMT er limitert til 800 Stk, og er nøyaktig til +/- 5 sec i året. 39mm diameter 12,1mm tykk. Foto: Morten Paulsen

Med denne modellen feirer Grand Seiko 25 år med presise quartz verk. Spesielt er det om en har lupe eller makro linse, for da oppdager du så mange detaljer på uret. Skiven, polering på kasse, indikatorer og ikke minst visere, som har ett så bra nivå at en må passere kanskje 150-200k hos sveitsere med lang fartstid og kanskje henger blant «the holy trinity».

Den nye limited edition Grand Seiko SBGN001 GMT er lekker. Foto: Morten Paulsen

Denne klokken ligger veldig bra på armen, til tross for at jeg forventet at den skulle være litt liten på meg. Det var den ikke, i mine øyne hvertfall, men en kollega klarte å lire av seg kommentaren: «er det damen din sin klokke du har på i dag?» Det er ikke alle som blir komfortabel med 39mm, og quartz, men om en setter pris på stil, detaljer, super presisjon, og ikke minst «underdog luxury» stilen som følger med en Grand Seiko, så er dette virkelig en klokke en kan bli forelsket i.

Grand Seiko SBGN001 GMT er limitert til 800 stk. Foto: Morten Paulsen

Selv er jeg usikker på hvilken av de tre modellene jeg ville valgt selv, men modellen jeg tester er den limiterte med gule detaljer. Låsen med trykknapper er veldig slank, og merkes nesten ikke når en går med klokken, men for mitt vedkommende hadde en mikrojustering blitt ett pluss, men det mangler her. Klokken har både børstet og polerte flater, dette gir ett eksklusivt preg.

Børstet og polerte flater gir et eksklusivt preg. Foto: Morten Paulsen
Grand Seiko SBGN001 GMT. Foto: Morten Paulsen

Harde fakta:

Merke: Grand Seiko

Model: Sport Collection 9F86 Quartz GMT Reference Number: SBGN001 (charcoal/yellow, LE), SBGN003 (red/black), SBGN005 (red/blue)

Størrelse: 39mm

Kasse: Stål

Vanntett til: 100 meter

Reim/lenke: Stållenke

Urverk: Caliber: 9F86 Quartz

funksjoner: Timer, minutter, sec, dato, og en ekstra tidssone.

Detaljer: Hurtigskift av dato, jumping hour setting for GMT, nøyaktig tiL +/- 10s i året for (SBGN003/005), +/- 5s I året for SBGN001 LE.

Pris cirka: 35.000 kr.