Team Klokkeriet anbefaler: Min favoritt til maksimalt 20.000,-


Klokkeriet - Team Klokkeriet anbefaler: Min favoritt til maksimalt 20.000,-

Vi gjentar suksessen fra sist. Den gangen hadde vi bare 5.000 kroner og rutte med, så denne gangen har lagt lista noe høyere, men fortsatt innenfor hva som er realistisk for mange av dere på Klokkeriet.

Her er våre ideer til deg som har 20k og blåse på en klokke. Det er en salig blanding, noe vintage, noe nytt. Kos deg!

Morten Paulsen:

Rolex Oyster Perpetual, ref 1018, årsmodell 1963. Foto: Morten Paulsen

En klassiker innen vintage dress-ur. Rolex Oyster Perpetual, ref 1018, årsmodell 1963,

automatisk urverk. Helst i pen og original stand, gjerne med lenke, det er absolutt en bonus, men det er lett å sprenge budsjettet da.

Har de hatt service nylig, men med tidsriktige deler, er det kule klokker med lang levetid.

Ofte er de er nok polert et fåtall ganger, men det er greit.

 Stig Louis Olsen:

Sinn Modell 240 ST GZ.

Mitt valg av klokke til rundt 20.000,- blir denne gangen en modell fra Tyske Sinn, nemlig «Sinn Modell 240 ST GZ».

Jeg har selv hatt en tidligere utgave av denne modellen, og har flere ganger angret på salget.

Modellen har klar inspirasjon fra 60/70-tallet med den karakteristiske cushion-case som flere produsenter har hentet elementer fra de siste årene.

43mm kasse, men kun 11mm «lav». Jeg kan love at denne klokken ligger som støpt på hånden og smetter fint under skjorteermet.

GZ-utgaven er pimpet opp med blå detaljer som gjør klokken enda litt mer spennende. Roterende innvendig bezel har denne funksjonen (sakset fra produsent) : The rotating tide bezel can be used to read the relative water level of a location in terms of current tide, i.e. the time until the next high tide.

Alt i alt en deilig, anvendelig klokke fra min favoritt klokkemaker. Kvaliteten fra dette merket er allerede godt dokumentert, og denne modellen er ikke et unntak

It`s a Sinn!

Alexander Bolstad:

Marinemasteren til Seiko, SBDX017.

Jeg har prøvd litt forskjellig i denne prisklassen å er nå tilbake på Marinemasteren til Seiko, SBDX017, for andre å forhåpentligvis siste gang. Denne må bli nå, for godfølelsen er meget god når denne taes ut av boksen.

Kvalitetsfølelsen er høy og med en super praktisk driver extension clasp er bære komforten på mitt håndledd upåklagelig.

Sander Opperud:

Omega Speedmaster reduced er et godt valg.

Klokken jeg vil anbefale i 20k klassen er en av de jeg angrer mest på at jeg solgte. Ikke bare hadde denne versjonen en sykt kul patina gående, men i tillegg var det birthdayyear! Hvis budsjettet er 20k, så må Omega Speedmaster Reduced vurderes.

Dersom 42mm på pro versjonen er for stort, er dette en perfekt kandidat på snertne 39mm hvor man også får et automatisk verk. Omega sluttet helt å produsere disse i 2009, men det skal fremdeles la seg gjøre å finne et pent brukt eksemplar for under 20k. Reduced versjonen har et såkalt piggyback urverk så jeg vil anbefale å lete etter en klokke med nylig service, da dette kan være kostbart. Alt i alt, dette er en klokke av høy kvalitet jeg personlig anbefaler!

Geir H. Zetterstrøm:

Tag Heuer Aquaracer 41mm.

Min favoritt – 20-ish… Tag Heuer Aquaracer 41mm. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid bare likt oransj veldig godt – og når jeg skulle jakte etter en klokke fra meg selv til meg selv til 50-årsdagen så var oransj et av ønskene.

Jeg er mye i vann om sommeren, så jeg ville også ha en klokke som tålte å være med på livet mitt. Når jeg så Aquaraceren med hvit skive så var egentlig saken avgjort. Størrelsen på 41 mm er perfekt til mine håndledd, og den er såpass diskret i både farger og tykkelse at den går fint til dress også. Og den skiller seg ut med den hvite skiven. Så sier sikkert noen at Rolex Explorer II er inspirasjonen til denne klokken – kan så være, men den koster fire ganger så mye og hadde ikke blitt med på en fjerdedel av moroa.

Over tid så blir jeg bare mer og mer glad i denne klokken – frem til denne kom på armen så har jeg skiftet klokke ofte – gjerne flere ganger om dagen, men Aquaraceren får uforskammet mye armtid. Lenken er også et kapittel for seg – utrolig god komfort, og de midtre leddene på lenken er litt tykkere enn de på siden – liten detalj som jeg liker veldig godt! Absolutt min favoritt til nypris 20k-ish.

Marius Kristoffersen:

Nomos Tangomat.

Min 20.000-kronersklokke er Nomos Tangomat.

Jeg velger en dressklokke i denne kategorien, fordi det er en av de klokkene jeg selv syntes er blant de aller peneste. Ny koster den 25.000, men brukt tenderer den til å gå for rett under 20.000.

Klokken viser på alle måter Nomos sitt Bauhaus-fokus, med en «less is more» approach til design, med en sølvpreget urskive, en svakt guilloche-utført subdial og blå visere som ser svarte ut med mindre du lyser direkte på de.

Det som skjer bak, derimot, er hakket mer spennende. Her får vi innsyn til en av de peneste urverkene i denne prisklassen. Inhouse-verket har ingen synlige overflater uten en form for finish, og viser frem de aspektene som har gitt Nomos anerkjennelsen til å bli nevnt i samme åndedrag som blant annet JLC, som den bidireksjonelle opptrekksmekanismen.

Fredrik L. Dalla Pietà:

Omega Seamaster Diver 300m.

Helt siden jeg så Pierce Brosnan som James Bond har jeg hatt et spesielt øye for denne klokken. Det var blant annet i filmen GoldenEye han brukte Omega Seamaster Diver 300m, mens jeg brukte en klokke fra «Gul». Stolt som jeg var, var det allikevel Seamaster som var drømmen. Denne klokken er fortsatt perfekt i mine øyne.

Fin størrelse, kan brukes til alt fra sporty til formelle settinger, så egentlig et godt valg for en person som kun skal ha én klokke. Skulle jeg valgt noe under 20′, ville det uten tvil blitt en slik fra 90-tallet.

Espen Haugland:

Ollech & Wajs P-101.

Til manges store forskrekkelse velger jeg å trekke frem noe annet enn Oris, og det blir et mer ukjent merke som endelig ble tatt inn i varmen hos en norsk AD.

Valget mitt faller på Ollech & Wajs Zurich sin pilotklokke med referanse P-101. Det er lenge siden noe har gitt meg et slikt smil, designet er jo helt fantastisk

Klokken måler kun rundt 40×12,5mm, og med lug-lug på 49.5mm tror jeg denne vil sitte som et skudd på mitt håndleddd.

Klokken har et ETA 2824-2 verk innenbords og prisen bikker ikke engang 10 000 NOK fra norsk AD

Dette er mye klokke for pengene og et «må ha» for min del

PS, det ville vært helt umulig for meg å trekke frem EN Oris.

Jarl Rehn-Erichsen:

Breitling Datora ref. 2018 fra 1974.

Breitling Datora 2018 Chronograph. Jeg er veldig svak for kronografer fra 60 og 70-tallet. Jeg har i hovedsak samlet på Heuer og Seiko opp gjennom årene, men det har også blitt en del vintage Breitling kronografer.

Det finnes flere tøffe modeller å velge blant til rundt 20.000 kroner. Da snakker vi selvsagt ikke om ikonet Navitimer, men andre modeller som Datora, Top Time og Sprint. Mange av disse har velkjente Valjoux 7733 og 7734 verk, noe som er en fordel den dagen du må ha service. Alle urmakere fikser det, og deler er ikke noe stort problem.

Jeg har funnet en Breitling Datora ref. 2018. Det er ikke noe problem og finne et bra eksemplar til rundt 20K, ofte også lavere. Dette er et virkelig vintage Breitling kupp.