Trøbbel for Tag Heuer: Autavia Isograph er trukket tilbake


Klokkeriet - Trøbbel for Tag Heuer: Autavia Isograph er trukket tilbake

Det har en stund gått rykter om at Tag Heuer har leveringsproblemer av sin nye Autavia Isograph, men det har ikke kommet noen offentlige bekreftelser fra Tag Heuer.

Det vil si, ikke før nå….

Den nye Autavia Chronometer Automatic med vanlig Calibre 5. Den kommer på nyåret.

David Chambler som driver nettstedet Cal.11 har intervjuet to av designerne til Tag Heuer om merkets visjoner for 2020. Der kommer de innpå temaet Isograph. Hva er det egentlig som har skjedd?

Den originale Autavia Isograph. Tag Heuer klarer ikke levere nok Isograph hairsprings.

Guy Semon fra Tag Heuer forklarer at de undervurderte hvor populær Autavia Isograph ble. De klarte ikke og oppjustere produsjonsvolumet på en så ny teknologi.

– Vi jobber med problemet, og har samtidig valgt å begrense tilgjengeligheten av Isograph, dette gjør vi til vi er sikre på at hver klokke er perfekt driftssikker, forklarer han.

Han utdyper med følgende: «The Isograph technology works and the limited quantities of a few thousands we have produced have all passed the COSC certification. The challenge for this breakthrough technology, already in high demand, is that for higher volumes, the production and assembly processes have to be further fine-tuned in order to achieve the highest standards of quality we expect all our timepieces to meet».

Det som nå skjer et at Tag Heuer kommer til å relansere den nye Autavia med en chronometerutgave av Calibre 5 tidlig i 2020. De kommer fortsatt til å levere noen få Isograph Autavia til utvalgte kunder.

Autavia med Automatic på skiven i stedet for Isograph.