Profilen: Møt Thor Svaboe – han lager Youtube-videoer


Klokkeriet - Profilen: Møt Thor Svaboe – han lager Youtube-videoer

Klokkeriet tar gjerne i mot bidrag fra medlemmene, og denne gangen skal vi presentere Thor Svaboe. Han la vi merke til da han plutselig la ut et par Youtube-videoer han har produsert selv. Vi kommer til vise flere av hans produksjoner fremover. Først en liten presentasjon.

på Youtube.
Thor Svaboe satser på egne klokkevideoer på Youtube.

Thor Svaboe, hvem er han?

Thor Svaboe er en pasjonert og entusiastisk klokkesamler – en hobby som til tider grenser til besettelse, delt med en jobb i salg som tilsier en del reising og tilsvarende entusiasme!

Du har i det siste publisert noen videoer. Hva er årsaken til at du velger å lage film, og ikke skriver en blogg som mange andre?

Jeg har vært innom forsøk i bloggverdenen og Facebooksider med både biler og klokker, men føler at sosiale medier har størst reach i 2019. Har de siste par årene vært veldig aktiv på Instagram med et godt knippe følgere – hvor det for meg er stadig mer content og film i historiene mine, og mindre enkeltbilder, til den grad at jeg har blitt oppmuntret til Youtube-content! Jeg har mye foredrag og presentasjoner i den daglige jobben min i salg, en del av stillingen jeg elsker. I dag føler jeg at vi har en VIKTIG misjon rundt verdien av klokker og håndverket bak, spesielt i disse tider med en overvekt av fitnessdigitale og iwatch, og har et sterkt ønske om å være en viktig brikke i dette.

Du har valgt engelsk som språk. Håper du og nå et internasjonalt publikum?

Jeg startet klokkeinteressen min på internasjonale forum og nettsider, og leser alt fra daglige dykk i Watchville-appen, til Time&Tide, Hodinkee og magasiner. Når man setter sammen dette med at de fleste gode bøker om emnet er på engelsk – sitter nok faktisk også terminologien bedre, selv om flyten hadde vært bedre på Norsk J. Og ja, det store internasjonale klokkemiljøet er STORT, og jeg møter felles Klokkeriet-medlemmer på alt fra Insta, Facebooksider til Watchuseek-forumet.. Jeg ble veldig glad da jeg ble tipset om Klokkeriet. K har en imperativ rolle i 2019, med en ung norsk generasjon med høy tech-sense, og stort sett en Garmin, Polar eller iwatch på armen. Vi har en viktig oppgave sammen i årene som kommer.

Hvordan oppstod din interesse for klokker?

Den har fulgt meg hele livet. Fra min barndom i 70-årene kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri har gått forbi en urmaker uten å ha tittet inn vinduet, og husker alle mine første klokker (første: Tempus sportsklokke med bezel som ikke roterte!). Har en delvis roterende samling på mellom 15-20 klokker som går fra indisk Citizen lisensiert til 200kr opp til Tudor og Grand Seiko, med et fokus på 3-hand, har pr idag kun 1 kronograf. Smaken i dag er 50/50 Diver og Nouveau Vintage, 44mm Seiko Sumo i går, 39mm Lorier Neptune i dag, variasjon er viktig!

Hva er ditt favorittmerke? Eller favorittklokke?

Nr 1 i samlingen er den eneste som fortsatt er i egen eske, en Grand Seiko enkel SBGR053 sourcet fra Tokyo, den er en keeper. Andreplassen er delt mellom en Baby Marinemaster og en Black Bay Black, to av tre kjøpt i Norge på Klokkeriet.

Har du vært medlem på Klokkeriet lenge?

Hm. En 3-4 år tror jeg, tiden går fort over 40…

Filmene dine har en god teknisk kvalitet. Har du bakgrunn fra media? Eller er du en dyktig amatør?

Teknisk sett er jeg i klassen «dugelig amatør». Presentasjonsteknikken har jeg fra salgsyrket, pasjonen fra klokkene og er veldig glad i den kreative delen av innslagene (som en film-fan).

Hvordan blir et opptak gjennomført? Bruker du mobil, eller avansert kamera?

Hjemme med to ulike kamerastativer, litt lyssetting, og en iphone pluss med 256gb. Plusser på med gode bilder fra et Olympus OMD med en makroadapter – og et godt redigeringsprogram på ipad. Det aner meg at dette vil utvikle seg etter hvert.

Hva er dine ambisjoner for youtube-kanalen? Hvor ofte tenker du at du kan produsere en film?

Ambisjonene er å nå bredt ut til et Norsk og internasjonalt publikum og er et langtidsprosjekt. Jeg har i alle innslagene jobbet aktivt med både Instagram og Facebook med promotering  i My Story etc, samt IG TV hvor den siste episoden også ligger ute, både med klikkemulighet inn på Youtube, samt at kanalen ligger i profilen min på IG, og nå tittelen Blogger.. @thorsvaboe.

Tre filmer er ute, målet er TO til før jul, helst før desember. Har også et mini-GTG hos en liten produsent i Amsterdam (Holtinrichs) linet opp for 1.uken i desember.

Sjekk Thors siste video her: https://www.youtube.com/channel/UCz7A2S9KcJkG8p–Q0pCdag?fbclid=IwAR1LEGJvuJLLQyAztEfAy75vpIW2tvUTQPriUxExLdhylwo0OeQk5iv1BIg&app=desktop

Thors Youtube-kanal.