Le Jour med en lekker retro-diver


Klokkeriet - Le Jour med en lekker retro-diver

LE JOUR VINTAGE DIVER – LJ-VD-003

Le Jour. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Le Jour er mest kjent som en europeisk forhandler av kronografer produsert av Heuer på 1980-tallet. Le Jour betyr «dagen» og var eksportnavnet til Yema.

Le Jour Vintage Diver

På den tiden, selv om Heuer produserte en rekke klokker under deres private label-arrangementer, har Yema / LeJour klokkemakerkunnskapen for å gi noen spennende toolwatches selv. På midten av 60 tallet laget Le Jour en profesjonell dykker kalt Superman. Den var 39 mm med 300 meter WR. Dykkeklokken ble godtatt av den franske hæren den gang, samtidig som den ble kommersialisert for generelle forbrukere som en daily beater.

Som mange andre selskaper omkom Le Jour etter hvert under høyden av kvartskrisen. Rettighetene til merket skiftet eierskap flere ganger, uten noe vesentlig forsøk på å gjenopplive merkevaren. Det vil si inntil nå …

Originale 60-talls Superman Detaljer, markører og font

Denne lenge beundrede franske dykkeren er tilbake og basert på den aller første 1963-utgivelsen for Superman. Ref: 87062, og holder omtrent samme størrelse, og ser nesten identisk ut med en moderne oppgradering.

Flott finish. Foto: Morten Paulsen / Klokkeriet

Den opprinnelige vintage modellen av klokken brukte en vintage fransk Ebauch FE 3611- med 7 juveler. automatisk med dato, og 21.600 vph frekvens i uret.
Men denne nye Lejour Vintage Diver Black er utstyrt med arbeidshesten fra Sveits: ETA 2824-2 automatic, som går 28.800 VPH (4 Hertz) med hacking og manuelt opptrekk. Den har 25 juveler med en gangresserve på omtrent 40 timer.

Kassen måler 39,5 mm, 45,8 mm lug-to-lug og 14mm tykk, med vannavstøtende til 300m. Vintage Diver er veldig fin på armen med sin sweetspot størrelse. (39-42mm)

Pris:
7.490,00 kr

Harde fakta:

Størrelse: 40mm kasse i 316L stål.
Reim: Genuine Leather Strap
Diverse: Dome Shaped Sapphire Crystal with Anti reflective Treatment
Curved Blue dial, SL C3 Green, Super-LumiNova on hands and indexes.
Verk: ETA 2824 Automatic Movement
Vanntett til: 300 meter

Takk til www.watchus.no for utlån av klokke til review.