James Bond er tilbake: Omega Seamaster Diver 300m 007


Klokkeriet - James Bond er tilbake: Omega Seamaster Diver 300m 007

Helt siden 1995 og filmen «Goldeneye» har James Bond og Omega Seamaster fulgt hverandre tett. Nå kommer det en ny James Bond film til våren, «No Time To Die» og da hører det selvsagt med at det det kommer en ny Seamaster.

Ny James Bond Seamaster. Foto: Omega

«No Time To Die» er den 25. James Bond filmen, og i april vil vi se kunne se den på lerretet, den helt nye Semaster Diver 300m 007 Edition.

Det er to ting som umiddelbart slår meg med den nye James Bond klokka. Den har «Fauxtina» skive med bruntoner og liksom patina på lysmassen. Dette har blitt meget populært de siste årene, men det er også mange som ikke liker det. Dette kommer garantert til å skape debatt blant verdens klokkenerder. Jeg er en sucker for ekte patina, så jeg syns det fungerer bra. Klokken ser bra ut!

Jeg har litt større problemer med liksom militær markeringer. For de som er interessert i ekte militærklokker, og da særlig fra England, så det veldig rart å se en «kråkefot», den pila nederst på skiven, på en moderne sivil klokke som dette. Det samme gjelder baklokket. Her er det gjennomført med en ganske tro kopi av de markeringene en finner på Rolex Milsub og CWC dykkerklokker. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg syns det er kult, eller om det bare en dum gimmick. 0052 er koden for en klokke som tilhører marinen, det påfølgende tallet 923 7697 er kode for dykkerklokker. Som en hyllest til den første James Bond filmen fra 1962, er «62» inkludert. 007 krever neppe en forklaring.

Baklokket med militære markeringer. Foto: Omega

Daniel Craig har selv vært med på utvikle den nye Bond-klokka og han erfaringer som James Bond har påvirket det endelige designet på klokka.

Kassen er produsert i Grade 2 Titanium og måler 42mm. Samme materiale er også brukt «mesh» lenka. For de som ikke ønsker en lnke så blir den også levert med en brun, grå og beige stripet NATO-reim med 007 gravert på en av bøylene. Verket er Omega kaliber 8806 Co-axial og det er sertifisert til «Master Chronometer».

Den nye James Bond Seamaster koster 89.300 med titaniumlenke. Foto: Omega

Harde fakta:

Modell: Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

Størrelse: 42mm

Kasse og lenke: Titanium grad 2

Verk: Omega kaliber 8806 automatisk co-axial

Gangreserve: 55 timer

Pris: 78.800 kroner på NATO-reim, og 89.300 med titanium lenke. Kommer i februar 2020.

James Bond filmer med Omega-klokker: