Ollech & Wajs P-101 – Klokken som fikk magen til å krible


Klokkeriet - Ollech & Wajs P-101 – Klokken som fikk magen til å krible

Jeg fikk tips om disse nye modellene fra Ollech & Wajs Zürich flere måneder før lanseringen. Anders Törmä med sin noe utradisjonelle og kule smak av klokker samt det sære etternavnet som jeg er veldig usikker på hvordan man uttaler var selvfølgelig mannen som tipset meg. Er det Tørme, Torma, Tormæ eller Tørmæ? Tips tas imot med stor takk!

Den nye Ollech & Wajs P-101. Foto: Espen Haugland


Gleden var stor når jeg fikk vite at den norske butikken Urmaker Thv. Thorbjørnsen i Stavanger hadde valgt å bli autorisert forhandler av dette nokså ukjente klokkemerket ved navn Ollech & Wajs Zürich, Gleden var faktisk så stor at jeg ikke hadde tid til å spare. Valget ble da naturligvis å selge unna noen klokker. Selvom det ble med et solid tap, det var verdt det.

Ble levert via Posten…

I motsetning til «alle» andre har jeg sjeldent problemer med trege leveringer via posten. Pakken ble postet mandag ettermiddag den 28. September av den hyggelige Ina hos Urmaker Thv. Thorbjørnsen, påfølgende tirsdag kunne jeg dra innom posten etter jobb og hente pakken. Dette var sjokkerende kjapt selv til mine erfaringer med posten å være.

Herlig lume og visere på O&W P-101. Foto: Espen Haugland

Dette er uret anbefalte jeg i artikkelen «TEAM KLOKKERIET ANBEFALER: MIN FAVORITT TIL MAKSIMALT 20,000,-» og jeg angrer ikke et sekund på kjøpet av en P-101. Nå har jeg hatt klokken i over fem uker og jeg er fortsatt strålende fornøyd, og det vil jeg fortsette å være. Dette var en fantastisk klokke til et herlig prispunkt.

En ting er jo å anbefale denne i kategorien under 20 000, men denne koster kun 9 850 kroner, men også under 10 000 tror jeg denne sveitseren har lite å konkurrere mot av andre sveitsiske klokker. Denne modellen må ikke sammenlignes med microbrands som man vanligvis finner i denne priskategorien, Denne klokken har sjel og selskapet Ollech & Wajs har en historie som går tilbake til 1956. Selskapet ble stiftet av to gode venner med navn Albert Wajs og Joseph Ollech i Zürich. På midten av 60-tallet leverte Ollech & Wajs klokker til amerikanske GIs, Air Force One piloter, samt det franske militæret.

Kul eske til OW P-101. Foto: Espen Haugland

Tekniske spesifikasjoner

O&W P-101 måler kun 39.6mm i diameter uten den signerte kronen, men det er 49.5mm fra lug til lug, noe som gir den en god passkomfort på mitt barske håndledd som måler 19.5cm på sommeren.

 Under panseret sitter det solide ETA 2824-2 verket.Kassen er av stålet 316L og tåler et dykk til 300 meter, noe som er ganske så mye for en pilotklokke. O&W har brukt Super-LumiNova på både viserne og markørene 3, 6, 9 og 12.Modellen har også borret lugs for kjapt reimbytte. P-104 har samme spesifikasjoner, og bruker samme kassen som P-101.

Den gjør seg godt på bilder, og prisen, som er under 10.000 kroner, er det ikke mange som matcher. Foto: Espen Haugland

Den største overraskelsen

Det var de fantastiske viserne, eller mer spesifikt, metallkransen de har brukt på både visere og markører. Jeg har det siste året blitt en aldri så liten hobbyfotograf og denne klokken er virkelig en fryd å ta bilder av. Metallet rundt lumen på viserne lyser opp så snart den mottar lys, det samme gjør metallkransen rundt de på-limte indeksene 3, 6, 9 og 12.
Denne klokken kan jeg anbefale på det varmeste, og med norsk AD. 
Liker du utseendet på denne modellen er det løp og kjøp, noe bedre i denne prisklassen tror jeg du skal lete lenge etter.