Buaas, Beckham og Black Bay


Klokkeriet - Buaas, Beckham og Black Bay

Det skapte litt oppstyr blant klokkeinteresserte da den norske snowboard-stjerna Kjersti Buaas plutselig dukket opp overalt i en lekker reklamefilm for Tudor nylig. Som om ikke det var kult nok i seg selv, så er hennes makker i filmen David Beckham. En av de absolutt største stjernene i moderne tid. En uslåelig kombinasjon.

Nyheten ble raskt plukket opp av norske medier, og Klokkeriet tok kontakt med den norske snowboardkjøreren som har OL-medalje fra Torino i 2006. Det ble en prat med Buaas om Tudor, klokker og Beckham.

David Beckham i Alpene med Kjersti Buaas. Foto: Tudor

Gratulerer med stilig reklamefilm for Tudor og deres ambassadør David Beckham. Hvordan har det seg at du ble en del av den «Dare to live the moment» Tudor-kampanjen? 

Tusen takk!! Ja, det er et kult prosjekt. Idrettskarrieren og snowboard har tatt meg på utrolig mange, eventyrlige reiser. Dette var intet unntak.

Jeg vil si at det var et naturlig valg. Tudor var på jakt etter noen innen snowboard med erfaring fra backcountry og som i tillegg hadde en tilnærming til prestasjon og læring med fokus på den mentale biten. Dette en noe jeg blant annet har lært igjennom av mine erfaringer i OL.

Kjersti Buaas og David Beckham for Tudor i Alpene. Foto: Tudor

Hvilket forhold har du selv til klokker? Er det noe som interesserer deg? 

Jeg husker at jeg fikk klokke til konfirmasjonen og at det var veldig stor stas. Jeg liker å være ute i god tid, men må innrømme at det å være presis er en kunst jeg fremdeles øver meg på.

Tudor sine klokker har kromometerteknologi, noe som betyr at de kan holde tiden helt presist. Før samarbeidet kunne jeg lite om kronometerklokker og mekanikken bak. Jeg har lært at slike mekaniske klokker er utrolig presise og Black Bay (klokken jeg bruker i filmen) er inspirert av Tudor sin første dykkeklokke så langt tilbake som i 1954. Den ble utviklet for at dykkere skulle kunne holde tiden helt presist. Det er interessant å lære om denne mekanikken, om hvordan klokkene ikke bruker batterier og at man derfor aldri trenger å lade eller bytte batteri.

Buaas med sin Tudor Black Bay. Foto: Tudor

Tidsklemma skaper stress og i dagens digitale samfunn, med så mye mobil og skjermbruk, kjenner jeg på at det er litt «befriende» med analoge løsninger for å holde tiden. Det er noe unikt og sjarmerende med et armbåndsur. Det er nesten som om tiden går saktere og jeg sjekker klokka sjeldnere. Kanskje man lettere blir mer til stede og mindre stresset når man ser ned på en vakker, håndlaget klokke? 

Hva slags klokker bruker du selv? Om noen, ikke alle gjør det.

Akkurat nå bruker Tudor black bay, den jeg hadde i filmen. Jeg liker at den passer både til hverdags og fest. Det burgunderfargede båndet er vevd på en spesiell måte som gjør det veldig slitesterkt. 

David Backham er ambassadør for Tudor. Foto: Tudor

Er du selv sponset av Tudor? Eller noen andre klokkeprodusenter? 

Jeg jobber med Tudor i forbindelse med denne kampanjen, som har fått mye oppmerksomhet. Jeg er imponert over de flotte menneskene jeg har møtt og jobbet sammen med under innspilling og lansering av denne reklamefilmen. Jeg setter utrolig stor pris på muligheten til å samarbeide med Tudor og opplevelsen med det.

Reklamefilmen med Beckham har fått meget stor oppmerksomhet blant klokkeinteresserte, hadde du regnet med det? 

At klokkeinterreserte synes at filmen er spennende er ingen overraskelse for meg. Den har en sterk energi med fantastisk flotte bilder, i rå natur. Kombinasjonen av klokkene, naturen, action og oss der ute i elementene…. Beckham er en utrolig fin fyr og en dyktig ambassadør. Det å ha han med seg på laget er jo helt utrolig. 

Buaas bruker Black Bay privat også. Foto: Tudor

Hva syns du om Tudor og de klokkene dere bruker i filmen? Er det noe du selv kunne brukt? 

Jeg liker både klokkene og merket Tudor veldig godt og bruker black bay både til hverdags, på fjellet og på fest!

Hvor ble filmen spilt inn? 

Filmen ble spilt inn i alpene

Hva er din drømmeklokke? Og hvorfor? 

Min drømmeklokke er en klokke som har topp kvalitet og funksjonalitet, og som samtidig ser bra ut. Den må kunne brukes i festlige anledninger, til hverdagsbruk, og ute i elementene.

For meg er det viktig at klokken tåler «action» siden bruksområdene mine er type snowboard og backcountry. Det er derfor også viktig at den er vanntett. Tudor Black Bay er vanntett ned til hele 200 meter og er en vintage inspirert klokke, skapt og utviklet over lang tid, i utgangspunktet for dykkere. Den er oppdatert over årene og leverer virkelig opp til forventningene som en multifunksjonell sportsklokke. Jeg elsker at glasset ikke kan skrapes opp! Det at Tudor sine klokker er satt sammen for hånd, av eksperter som jobber med å få hver eneste, lille detalj perfekt, fascinerer og inspirerer meg.

Buaas liker at Black Bay er vintage-inspirert. Foto: Tudor

Vil du vite mer om Kjersti Buaas så finner du henne her: http://www.kjerstibuaas.com og på Instagram: @kjerstibuaas