Linde Werdelin: Spidolite Titan – Tool watch med stor T


Klokkeriet - Linde Werdelin: Spidolite Titan – Tool watch med stor T

Når man legger til T for titan og Linde Werdelins sterke formspråk har vi her et barskt stykke sportsklokke.

Grønn eller blå.

Dette er en ny limited edition som har blitt sluppet denne uken – og inspirerer til et nytt blikk på denne serien fra de danske ekstremklokke-smedene Jørn Werdelin og Morten Linde.

Klokkeriet: Er det en mulighet å få et par ord  fra deg om inspirasjonen – til disse klokkene som føles veldig riktige i en tøff norsk arktisk vinter?

Jørn Werdelin: Selvfølgelig. Den oprindelige inspiration er fra en ekspedition til Mount Everest i 2007. Hvor Leo Houlding og resten kom tilbake og foreslog et lettere ur. Morten (Linde) lod sig inspirere av f1 biler hvor vægt minimation er essentiel.

Kjent stil fra LW

Mens mange andre produsenter de siste par årene har gått ned i diameter,  er LW sitt eget språk umiskjennelig og sterkt. Dette er ikke en liten klokke for de sjenerte man kan gjemme under et skjorteerme og dressjakken.

Men, med en kort lug to lug på 46mm kan selv en 44mm kasse og 15mm tykkelse gi komfort sammen med svært lette kassekonstruksjonen – en konstruksjon med tydelige spor av arkitektur og ingerniørkunst.

46mm ekstremklokke.

En ting kan jeg si 100%, vi vil aldri se fauxtina eller kremfarget lume på en klokke fra disse to danske verktøymesterne, og det er en god ting. De holder på en sterk integritet og begrenset produksjon i Sveits og følger sin egen tankebane – noe det står stor respekt av i dagens kommersielt smale marked for sveitsiske luksusklokker

Personlig har jeg stor respekt for deres gjennomførte og sterke formspråk, hvor spesielt kassen er 100% basert på funksjonalitet og ikke estetikk – med fokus på ekstrem styrke og letthet.

Spido-serien med Spidolite trehånds modeller og Spidospeed kronografer er Linde Werdelins serie for land og fjell, mens Oktopus er divere.

Tåler ekstrem bruk

Tanken bak Spido-serien er basert på produkttester i fjellklatringsekspedisjoner og ekstrem bruk – noe som passer godt til en barsk norsk vinter.

Det som kjennetegner disse to nye modellene er en sekundskive klokke ni og til og være en LW, rolig fargebruk som gir klokken en low key cool-faktor.

LW er ofte kjennetegnet av sterk fargebruk og en miks av stål og karbonfiber, her spiller en dus blåfarge og olivengrønt opp mot en matt titaniumkasse som gir et mer urbant uttrykk, og en sterk Linde Werdelin DNA.

Skeleton skive.

Spidolite Titan gjør dette uten å skjule fokus på ekstrem styrke og letthet, noe som gjør en kasse fra LW umiddelbart gjenkjennelig – og et fascinerende spill av former og linjer. Alt unødvendig er frest bort fra kassen som er kraftig skeletonisert, helt ned til vekstsparende utfresninger i selve bezelringen. Om dere ser inn i den fascinerende men samtidig lettleste skiven klokken 3 og datohjulet? Nei øynene lyver ikke, selve tallene på datohjulet er utfrest av metallet for å spare vekt, snakk om dedikasjon.

Skiven er lettlest – noe jeg ikke kan si om alle skeletoniserte urskiver. Diamantskårne visere med Luminova for tydelig avlesning i skumringstimen på en fjelltopp – og en pen sekundskive klokken 9 som har et svevende 3D-uttrykk mot skiven. De nye blå og grønnfargene spiller godt mot den barske matte titanfinishen på kassen, og rem leveres i gummi eller stoff med LW’s egne spesielle boltsystem til kassen.

Grønn skeletonskive

Ser man gjennom den skeletoniserte urskiven ser man en indre skive dekorert med mønsteret Côtes de Geneve – så det er en spennende miks av sveitsisk håndverk og høyteknologi.

Om dere som undertegnede har en ingeniørspire i kroppen gir kassen assosiasjoner til en minimalistisk høyteknologi hos McLaren eller i en F1 løpsbil – hvor funksjon, styrke og letthet betyr alt. Kassen er i grade 2 titan som har høy styrke og letthet, og er konstruert av 19 separate komponenter.

Harde fakta:

Kasse:                  Titanium grade 2, microbillè finish (blåst av micro beads i plast for å gi en matt jevn overflate)

Urskive:               Todelt, skeletonisert øvre urskive, nedre urskive dekorert med Côtes de Geneve. Luminova på visere og indices.

Dimensjoner:       44 x 46mm

Tykkelse:              15mm

Vanntett til:                       100m

Verk:             LW04 produsert av Concepto, skeletonisert rotor og keramiske lagre for ekstra styrke, samt forsterket balansehjul med ekstrem fysisk aktivitet i tankene.

Gangreserve:   44timer, 28800vph 4hz

Pris :                     kr 101 467.-

Jeg må med hånden på hjertet innrømme at jeg er en klassisk Desk Diver som liker å se ned på en klokke med 500m WR vel vitende om at jeg aldri kommer meg ned i dypet, men jeg KAN.

Etter å ha sett denne barske klokken føler jeg trangen til å klatre i snødekte fjell  – og håper at jeg kommer lengre enn å skape et nytt uttrykk…: Desk Explorer.

Reima feste med skruer.