Zodiac en ekte «Killer Watch»


Klokkeriet - Zodiac en ekte «Killer Watch»

På slutten av 60-tallet skjedde en rekke drap i California. Drapsmannen sendte brev til avisene som innehold blant annet 4 kryptogrammer, eller koder. 3 har aldri blitt løst.

Myndighetene i USA er sikker på at det ble begått minst 5 drap og to mordforsøk, men det kan være snakk om så mange som 37 drap begått av samme person.

Drapsmannen kalte seg «Zodiac» og signerte brevene med dette tegnet:

Zodiac sign

Som nevnt ble sakene aldri løst og drapsmannen aldri arrestert, men det er sterke indisier som peker mot en av de flere som ble mistenkt.

Arthur Leigh Allen hadde tidligere blitt dømt for barnemishandling og var fra Vallejo i California.

Han fortalte til en venn at han skulle til Lake Berryessa, der et av likene ble funnet- samme dag som drapet skal ha blitt begått, dette gjorde vennen mistenksom og dermed rapporterte han dette til politiet.

Under etterforskningen ble det funnet blodige kniver i Allens bil. Dette forklarte Allen med at han trengte de for å drepe kyllinger. Og han forklarte dette før politiet hadde spurt om det.

Et av ofrene som slapp unna, kunne også bekrefte at stemmen og høyden passet med overfallsmannen.

Så til den delen som gjør dette relevant for oss.

I julen 1967 fikk han en gave fra moren sin. Et armbåndsur av typen Zodiac SeaWolf. Logoen til Zodiac-klokken var nærmest identisk med signaturen til Zodiac-morderen.

Zodiac SeaWolf.

Ifølge en politirapport sa Allen til vennen som rapporterte han, bare noen dager etter at han fikk klokken, at han «skulle drepe noen tilfeldig, kalle seg «Zodiac» og erte politiet med brev som handlet om drapene» Videre skulle han «sminke seg for å forandre utseendet og bruke lykt på geværet for å kunne skyte om natten». Han skal også ha sagt at han «skulle lure kvinner til å stoppe bilene sine, ved å påstå at det var et problem med et av dekkene på bilen deres»

Allen døde i 1992, og vi vil antageligvis aldri få vite hvem morderen faktisk var.

Om du vil vite mer om denne historien, anbefaler jeg sterkt å se den meget bra filmen «Zodiac» fra 2007 som ligger tilgjengelig på Netflix i skrivende stund.

Zodiac produserer fortsatt klokker i dag og er eid av Fossil Group.