Doxa Sub 200 lyser opp en grå vinterdag med knallfarger


Klokkeriet - Doxa Sub 200 lyser opp en grå vinterdag med knallfarger

Jeg kan si med ærligheten i behold at Klokkeriets medlemmer elsker divere, og at jeg personlig har en relativt stor del av egen samling som kan senkes ned til 2-300 meter uten å ta inn vann.

Hele gjengen.

Personlig har jeg ingen – men er veldig glad i klokkene fra det fokuserte sveitsiske merket Doxa, og deres ensrettede dykkerserie med velkjente oransje skiver og beads of rice lenke. Det krever mye av en liten produsent å være sterke nok til å holde hardt på sin egen identitet og et sært formspråk i det som er et smalt marked.

Doxa er fra Le Locle i Sveits opprinnelig fra 1889, og utviklet sin Sub i 1967 – utviklet i samarbeid med Jaques-Yves Costeau og hevdes som det aller første armbåndsuret utviklet spesielt for dykking. Etter noen stille år i etterdønningene av Quartzkrisen ble Doxa vekket til live i 1997 – og utviklet til nye Doxa vi kjenner igjen i dag med sine sterke vintageinspirerte modeller.

Sub serien til Doxa ligger i pris på mellom 20 – 50 000 kr med en kjent 60talls turtle-aktig kasse og vakre farger, sterk merkevare men polariserende for noen.

I 2019 kom det en mer moderne og litt mindre variant, Sub 200. Sub 200 kommer med en standard beads of rice lenke, og en prislapp på litt under 10 000 kr. Den kom med Knallfargede skiver og matchende tall på bezel, og kan ses her:

https://doxawatches.com/products/sub-200?variant=29458973753453

Sub 200 – nå med gummirem

Denne uken lanseres Sub 200 med matchende gummiremmer i 5 knallfarger, sterke nok til å muntre opp selv den gråeste vinterdag. Gummiremmen er tykk – med et mesh-aktig mønster, og er festet inn mot kassen med skråvinkel – for det som ser ut til å bli god komfort. Gummiremmene har vært under to års utvikling, og det synes.

Disse nye remmene gir et om enda spenstigere uttrykk til disse fargeglade karamellene fra Doxa, med en fin cushion-form på kassen, 42mm diameter og pent vridde lugs med et fint spill i polert utside og børstet innside. Det frister med sitrongult, det frister med sommer, og snøen kan nå godt smelte vekk.

De fargerike skivene er matt lakkerte, med applikerte indicer og visere, fylt med superluminova for god visibilitet. Den oransje og sitrongule modellen kommer med blanklakkert sorte visere som vi kjenner fra Doxa, mens de andre har polerte visere i stål. Som hører til er det en keramisk enveis bezel med 60minutters indikasjon på denne friske diveren.

For de mer sjenerte av oss kommer den også med skive i sort og klassisk sølv.

Urverket er arbeidshesten ETA 2824-2 med tilpasning og dekorering hos Doxa i sitt sveitsiske Atelìer.

Harde fakta Sub 200

Kasse:                  Stål, børstet og polert

Urskive:               Sorte indekser med kremfarget Lumibrite , sort time og sekundviser og oransje minuttviser. Datoindikasjon klokken 3.   

Dimensjoner:       42mm diameter

Tykkelse:              14mm

Vanntett til:        200m

Urverk:                 ETA 2824-2 med 38 timers gangreserve

Glass:                    Safir

Rem:                  Silikongummi diver med spenne

Pris: Under 10.000 kroner                   .-