Bell & Ross slipper en nyhet til før Baselworld, BR 03-92 Grey Lum


Klokkeriet - Bell & Ross slipper en nyhet til før Baselworld, BR 03-92 Grey Lum

Franske, kvadratiske og barske mattsorte pilot-ur med skarp lesbarhet og detaljer som trekker oss inn i en jagerflycocpit, kjenner vi nå etterhvert godt. Vi røpet nylig tre nye i den runde heritage-serien deres, og vi har også sett den slankere og mindre BR05 som spiller inn i det kompetitive markedet for sportsklokker med integrert lenke..

Nå kommer B&R med en ny variant i sin Grey Lum -serie i god tid før Baselworld, og en slags mix.. En mix av hva? Jo, her har de tatt den beste Super-LumiNova C3-Lumen fra sin Grey Lum – serie som nå teller 4 klokker, men i en mer dressy og urban drakt. Fungerer dette? De 42mm kvadratiske verktøyene sitter forbausende trygt på selv en liten lanke, og her har de kanskje funnet en egen nisje for de som føler at mattsort er litt for mye toolwatch, mens BR 05 kanskje er litt liten.

BR 03-92 har derfor ikke en sort kasse, men beholder verktøy-utseendet sammen med en fint detaljert kasse i silkematt børstet og polert stål. Den har en sunray-mønstret koksgrå skive, og de klassiske Bell&Ross STORE tallene og en kjent lysegrønn C3 som lyser opp til 8 timer over natten… Dato er pent plassert mellom klokken 1620-25, rund, liten og med en fargematchet bakplate. Pent. Viserne er her ikke matte eller sorte som på sine mer klassisk cocpitinspirerte brødre, men polerte med kraftig innslag av samme skarpe C3-lume.

Denne kommer på en typisk Bell&Ross rem som på sitt bredeste følger ytterkanten av lugsene, her i en Grågrønn nubuckfinish med grå søm og fòret i high-tech syntetisk stoff.

Kassedetaljene dresser opp en tøff pilot med avfasede polerte kanter på bezel og kasse, og de kjente skruehodene vinklet inn mot senter matcher kassens matte stål.

Så konklusjonen her er en litt schizofren klokke, men på en god måte. En Tool Watch klar for en finkveld på byen i en usjenert størrelse, killer lume og polerte detaljer som fanger lyset. Nei, pasienten trenger ikke medisinering!

Harde fakta BR 03-92 Grey Lum:

Kasse:                 42x42mm, silkematt børstet og polert stål

Urskive:                Koksgrå sunray, C3 Super-LumiNova på tall og indicer

Urverk:                Bell&Ross BR-CAL 302 automatisk (Sellita basert)

Glass:                  Safirglass med antireflektiv coating

Vanntett til:                     100m

Rem :                    Grågrønn kalveskinn med bakside i sort forsterket syntetisk stoff.