Breitling 765 AVI – en herlig re-edition


Klokkeriet - Breitling 765 AVI – en herlig re-edition

Årets til nå kuleste lansering, Breitling 765 AVI kommer i ny utgave, men tro til original. Helt rått. Ikke er prisen på stålmodellen spesielt høy heller.

Denne skiven er lekker.

Jeg hadde en variant av de her, og det var virkelig en av de aller beste klokkene jeg noensinne har hatt på armen. Det er kanskje personlige preferanser, men målene, plexiglass, manuelt opptrekk. Synlighet og alt var perfekt. Nå lanserer de altså en driftssikker variant, noe mange vil like, tenker jeg. 

I 1953 lanserte Breitling Ref. 765 AVI, en pilotklokke (AVI sto for «Aviation») modellen kjent som «Co-Pilot».

Den hadde et spesielt dristig utseende med en roterende bezel og store arabiske tall, og dets gode lesbarhet gjorde det til en favoritt blant flygere. Breitling hedrer denne klassiske kronografen med AVI Ref. 765 1953 re-edition.

Den nye AVI 765 er en nøye gjennomgått og reprodusert modell av den legendariske Co-Pilot og er basert på en av de tidlige iterasjonene. (Derav navnet 1953). Co-Pilot var en tolkning av klokkene ombord i fly, designet og produsert av Breitlings Huit Aviation Department på 1930- og 1940-tallet.

Den nye klokken sameksisterer med et annet Breitling-ikon: Navitimer, med sin berømte «kalkulator» bezel.

De lever enda på sitt gode  rykte for flyberegninger med Navitimer, mens Co-Pilot, med sin overlegne lesbarhet og robuste konstruksjon, ble spesielt verdsatt som en pålitelig ledsager under utfordringene med luftaktivitet under de mest ekstreme omstendigheter.

AVI Ref. 765 1953 Re-Edition er merkets andre historiske nyutgave. Den første, Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition, var en av de mest populære utgivelsene i 2019 – og den nye klokken kommer kanskje til å følge i de fotspor?

De tre variantene av /65 AVI.

Breitling CEO Georges Kern sa: ”Det var alltid tydelig for oss at mange tiders Breitling-fans ville omfavne disse klokkene. Men det er også spennende å se hvor sterkt de appellerer til folk som er nye for vårt merke – de kan ta en titt på en Re-Edition og se hvor mye levende historie, innovasjon og kul luksus vi kan pakke inn i en enkelt klokke. »

AVI Ref. 765 1953 Re-Edition produseres i en begrenset serie på 1953 stykker, som hver er merket med «En av 1953”. Uret er levert med Breitling Manufacture Caliber B09, en manuelt mekanisk chronograph urverk basert på merkets Manufacture Caliber 01. B09 ble designet med Re-Edition-modellene i tankene, og som alle Breitling-urverk, er det et COSC-sertifisert.

Respekt for en arv

Breitlings Re-Edition-klokker er laget med nøye oppmerksomhet på detaljer. Stor innsats gjøres for å sikre at hver enkelt er en trofast gjengivelse av originalen.

Breitling 765 AVI, originalen øverst og den nye utgaven nederst.

AVI Ref. 765 1953 Re-Edition har de samme arabiske sifrene som Co-Pilot fra 1953, samt håndpåført Super-LumiNova®, hvis farge er nøye valgt for å minne om det selvlysende materialet på vintage original modellen.

Den 41,1 millimeter store kassen i rustfritt stål er også identisk, og bezel er festet med tre skruer som er plassert i nøyaktig de samme posisjoner som på klokken fra 1953. Klokken har tynne «syringe» visere , som er like til de som er på tidligste variantene av 765.

Herlig vintage look:  Hesalittkrystall som er utformet i nøyaktig samme form som originalen gir meg goodwibes.

Det er bare to ting som skiller denne nye fra dens berømte stamfar: AVI Ref. 765 1953 Re-Edition er forbedret til 3 bar (30 meter / 100 fot) sammenlignet med den opprinnelige versjonen, og ivrige vintage Breitling fans vil også se at “GENEVE” ikke lenger vises på skiven.

Pilot klokker pleier på den tiden å lekke dommen sil, på grunn av over / undertrykk så ikke plexiglasset skulle fly av…

Breitling AVI Ref. 765 1953 Re-Edition presenteres på en svart vintage-inspirert lærreim med spenne og leveres med fem års garanti.

—-

Breitling AVI Ref. 765 1953 re-edition kommer også i edle metaller

Det er ingen tvil om at Breitling-elskere vil være trukket mot AVI Ref. 765 1953 re-edition og dermed få en sjanse til å bære et stykke historie på håndleddene.

Men Breitling vil også gi ut AVI 1953 Edition i to flotte  edelmetallversjoner.

765 AVI i gull.

Den første er laget i 18 k rødt gull med sort urskive og en brun vintageinspirert lærreim. Denne modellen har et begrenset opplag på 253 stykker, og «ONE OF 253» vil bli gravert på caseback. Den andre produseres i platina og har en blå urskive og en flott skinnrem.

Denne ekstraordinære versjonen vil være tilgjengelig i en begrenset utgave av bare 153 stykker, et faktum som vil bli bekreftet av “ONE OF 153” inngravert på baksiden av platina caseback.