Trommer sammen et alternativ: Geneva Watch Days


Klokkeriet - Trommer sammen et alternativ: Geneva Watch Days

Produsentene improviserer, og kommer sammen i Genève til et alternativ uten Baselworld.

Den triste nyheten om Baselworld og Watches & Wonders(SIHH) gjør 2020 til en svært tom kalender for både produsenter, forhandlere og oss i pressen. Det er mye nytt å vise, og vi vet alle at det ikke er det samme med bilder på nettet – uansett hvor mange megapiksler de inneholder.

Bulgari har nå tatt initiativet til et eget mindre alternativ som skal gå av stabelen i slutten av April, med navnet Geneva Watch Days. Denne blir tilpasset de sveitsiske nye Coronavirus-relaterte reglene, hvor man ikke kan samle mer enn 1000 personer på et lukket arrangement. Geneva Watch Days blir et desentralisert arrangement tilpasset dette, i Genève fra 26. – 29 April

Bulgari er initiativtageren bak dette som ble annonsert i dag, og har fått med seg Breitling som arrangementspartner. Foreløpige produsenter som skal vise sine nyheter under Geneva Watch Days er fra eiergruppene LVMH, Kering og noen uavhengige, foreløpig 8 i tallet. Foreløpig på listen av deltakere er Breitling, Bulgari, Gèrald Genta, Girard-Perregaux, MB&F, Ulysse Nardin, De Bethune og Urwerk.

CEO hos Bulgari Jean-Christophe Babin annonserte dette i går kveld på sveitsisk TV, og samtidig at de er i forhandlinger med blant andre Chopard og H.Moser&cie. Håpet til Babin er selvfølgelig at flere vil knytte seg til det som enten er et midlertidig arrangement, og det er to måter å se på dette positive initiativet. Geneva Watch Days er initiativrikt og midlertidig for 2020, eller det markerer at Coronaviruset rett og slett har vært siste spiker i kisten for de vi vet er slunkne haller i Baselworld.

Dette er et hyggelig og  spennende initiativ – spesielt med tanke på Breitling som hadde trukket seg fra Baselworld. Markedet hviler ikke til tross for et verdensomspennende virusutbrudd, og her finner konkurrenter sammen til det vi håper blir et vellykket arrangement midt i kriseperioden..

Nå sitter vi som Jean-Christophe Babin i Bulgari og krysser fingrene for at viruset ikke eskalerer, og at Geneva Watch Days blir et vellykket – mindre og desentralisert alternativ med flere med i båten, men ikke se bort fra at fremtiden kan være her, og ikke i Baselworlds store haller…