Nye og eksklusive TAG Heuer Connected – en smartklokke i luksussegmentet


Klokkeriet - Nye og eksklusive TAG Heuer Connected – en smartklokke i luksussegmentet

TAG Heuer har hatt utfordringer i det siste, de kom ut med sin vakre Autavia Isograph med den graderte skiven alle falt for, for så å møte på store produksjonsproblemer og en omdøpning til Autavia Automatic og relansering. For en stund siden skrev vår redaktør Jarl om en vakker ny Carrera som er en perfekt nyutgave av den klassiske kronograf, så endelig virker det som de er på beina igjen og frem i rampelyset hvor de hører hjemme. I dagens Europa vil ingen av de store messene gå av stabelen som de pleier, så dere vil se lanseringer dryppe frem tidligere enn vanlig – produsentene har ikke råd til annet.

For å være ærlig tar jeg meg selv i å være selvhøytidelig og pro-mekanisk til det nitidige, til tross for at jeg vet godt hvor sterkt Apple, Garmin, Polar og andre smartklokker står i Norge – spesielt i treningsfikserte Norge hvor det både er et tegn på å være oppegående i Tech, men også et signal på å vise at man tenker på helse og sportslig aktivitet. På samme måte som våre automatiske og håndtrukne prefererte klokker her i Klokkeriet sender ut det jeg selv håper er et signal om at vi setter pris på håndverk, det romantiske ved en mekanisk maskin på håndleddet og kanskje en drøm om å være pilot eller astronaut.. Et image ikke alle forstår, men vi er et slags eget samfunn og føler kanskje at vi går vår egen vei.

Dette er derfor atypisk for meg selv personlig som skribent og entusiast, men allikevel et viktig skritt, for dette er en ny type smartklokke med et nytt markedsfokus. Ja, dette er en smartklokke med alle dens fordeler for trening, skrittelling og Golftracking, men den er basert på Eksklusivitet og et mer fokusert design rettet mot oss her i vår entusiastverden. Dette er ikke en smartklokke til mellom 3-8 000, men skal kun selges hos Bjerke i Norge, og med en relativt høytliggende prislapp på mellom 19 og 26 000 kroner ut av butikk. Ja, dere leste riktig. Hva får vi for dette?

TAG Heuer ser på dette som en Neste Generasjon smartklokke, og en av de viktigste variantene har både kasse i stål og en lenke – mens den digitale urskiven er basert på uttrykket til den skeletoniserte skiven til Heuer 02. Kassen er mye mer forseggjort enn de vi er vant til fra smartklokkemarkedet med kunststoff og den glatte relativt livløse formen til iwatch. Vi vil kjenner igjen fasetterte lugs og kassedetaljer, samt en pen treledds lenke i børstet og polert stål. Det er lagt vekt på en mekanisk følelse når man bruker kronen og pusherne som på en mekanisk kronograf.

Den finnes også en i Ti2-forsterket sort titankasse, med et mer sporty utvalg av gummiremmer i både nøytralt sort og spretne farger som rødt og oransje.

Tech under baklokket er basert på den velkjente Wear OS av Google, sammen med den nye TAG Heuer Sports app’en, som sammen gir både gode funksjoner til hverdagen samt f.eks Golf tracking og egne programmer for sykkeltrening – nyttig og noe mange ønsker. Uten sammenlikning for øvrig kan jeg selv notere at første treningstur i fjor førte til en krasj på landeveien og en re-casing av en microbrandklokke, så jeg skal nok ikke ha en 45mm smartklokke til 26000 på lanken. Men dette er alfa omega for mange, og TH ønsker å skape et eget slags økosystem for brukerne med sammenkoblingen med Heuer Sports applikasjonen, noe som for mange vil gjøre den uunnværlig.

Det er et utall varianter av displaymuligheter – fra vakre abstrakte mønstre til det som ved første øyekast ser ut som en mekanisk kronograf, og ja, den første smartklokken som leveres med et safirglass med fullverdig touchfunksjonalitet. Rent personlig er jeg nok fortsatt et stykke fra en smartklokke – men ser her verdien tydeligere enn før. Selv om dette ikke kommer til å ta over for våre vakre mekaniske mikromaskiner, er det for mange et uunnværlig verktøy både i hverdagen, på en golfrunde eller en topptur.

Rent personlig føler jeg at TAG Heuer gjør et viktig grep her hvor det i dag er stor kvalitetsforskjell på alle detaljene i de to klokkesegmentene Smart og Mekanisk. Har man en eksklusiv sveitsisk, tysk eller japansk klokke med et mekanisk urverk har man en viss kvalitetsfølelse på kasse, krone og lenke eller rem.  Denne følelsen på armen og når man vrir kronen er noe av det viktigste. Med denne kan man ta på seg en smartklokke og beholde disse kvalitetene på armen, hvor det eneste minuset er at grunnet hardware er dette i 2020 en stor klokke med sine 45mm. En stor klokke når den vanligere iwatch er relativt kjønnsløs, men nettere under en skjorte, om man er i diameter-reduksjonsklubben mange i dag er medlem av. Alt i alt er dette et eksklusivt, sterkt og viktig grep fra TAG Heuer mange vil sette pris på.

HARDE FAKTA: