Netttips fra en vintage nerd


Klokkeriet - Netttips fra en vintage nerd

Det er noen nettsider som som jeg stadig surfer innom. Jeg er ikke så ofte innom de store diskusjonforumene, men jeg elsker de urmakerne som har en skikkelig nettside der de presenterer endel av arbeidet de gjør. Ekstra interessant er det selvsagt om de jobber mye med vintage.

Her er et knippe sider og artikler som jeg liker godt. Håper noen av de faller i smak. Vi trenger noen avbrekk i disse koronatider.

The Watchspot Blog

Richard Askham er en urmaker som holder til i England. Jeg har kjent han i mange år, og han har utført service på flere vintage Heuer for meg. Richard er en skikkelig trivelig fyr, og han fikser det meste. Som en skikkelig bonus har en en spennende nettside der han legger ut detaljerte artikler om klokker han jobber med. Her er det timer med interessant lesestoff. Richard treffer du her: http://www.thewatchspotblog.com

Vintage Citizen Watches

Som veldig mange av oss så liker jeg vintage Seiko, hvem gjør ikke det? Ja, jeg liker til og med endel nye Seiko, men det er et merke som ligger litt i skyggen bak Seiko. Det er Citizen. Fakta er at vintage Citizen er like spennende som Seiko. Mange av prisene er fortsatt noe lavere, men det betyr ikke at de er noe dårligere. Sjekk ut de automatiske kronografene fra 70 og 80-tallet. Det er virkelig et kupp med 28.800 bph verk med flyback kronograf. Ta også en titt på Chronomaster-serien. Citizens svar på Grand Seiko. Og ikke minst Citizen Leopard med 36.000 bph verk. Nettsiden du bør besøke er Vintage Citizen Watches, og den finner du her: https://vintagecitizenwatches.com/

Hub City Vintage

Er du vintage Seiko-fan så er har du sikkert vært innom nettsiden til Seth Roberts. Han har etablert seg som kansskje det beste stedet hvis du skal kjøpe den en vintage Seiko. Her er alt top notch, og du får de beste vintage Seiko som du kan finne. Siden er lekker, og Seth har også en bra podcast, «Unwound» somkan anbefales. Det er ikke så lett å få tak i klokkene hans. Jeg syns det står solgt på alle hele tiden….. Populær fyr. Hub City Vintage finner du her: https://www.hubcityvintage.com/

Vintage Breitling: the Expert Interviews

Fratelleo Watches er sikkert kjent for mange av Klokkeriets medlemmer. Den nederlanske siden er en av de ledende klokkesidene i verden og nyter stor respekt. I februar 2018 publiserte de en fantastisk artikkel om de to mest kjente vintage Breitling ekspertene som finnes, @watchfred og den andre er @rene_jk . De to holder på mange måter en ganske lav profil og de gir svært sjelden intervjuer. Derfor er denne artikkelen ekstra interessant. Dette er snadder på øverste hylle om du liker vintage kronografer, og særlig de fra Breitling. Artikkelen finner du her: https://www.fratellowatches.com/vintage-breitling-the-expert-interviews/

Vintage Certinas

Certina er et populært merke her hjemme. De aller fleste av oss har vel hatt en Certina dressklokke fra 60-tallet, eller en eller annen form for DS. Vintage Certina er veldig mye mer enn dressklokker. De har produsert noen av de beste dykkerklokkene som er å finne, det eneste problemet med de er at de er veldig vanskelig å finne. Og er du så heldig at det dukker opp en fin, så er prisen en helt annen enn hva du er vant til fra de vanlige dressklokkene. Sjekk den fantastiske siden: http://www.vintagecertinas.ch