Boldr Venture – en prisgunstig tøffing


Klokkeriet - Boldr Venture – en prisgunstig tøffing

En barsk klokke i titan med eget design for de eventyrlystne til under 5000, er det mulig?

Boldr Venture med hvit skive.

Boldr, et kjent amerikansk microbrand kjent for god kvalitet til lave priser – har en ny utgave av sin Venture. Det virker som om de har fått til det umulige til prisen, er det for godt til å være sant? I dagens situasjon er det mange som venter med å kjøpe flere klokker til samlingen, og da trenger vi inspirasjon også til startbudsjett, her har vi nettopp dette.

$299 = ca.5000 kroner hjem, dette er ikke et budsjett man får mye annet enn Seiko og microbrands for i dag, og da med Seiko som urverk i begge. Dette er en god ting, men det er flere kvaliteter man ønsker seg – eller ikke, og da er det ikke mye å velge blant. Men denne ticks all the boxes som det heter. Spesielt ikke om man ønsker seg noe barskt som tåler en støyt, men Titan? Det er vel ikke mulig…

Dollaren har en i dag relativt skyhøy kurs grunnet mye vi ikke har kontroll over, så $299 + toll&mva blir ikke nødvendigvis mye lavere enn 5000 kroner lenger, men les allikevel videre!

Den finnes også i bå.

For $299 får man tre typer klokker: Et klikk på Kickstarter man enten får noe ut av 10-12 måneder senere, eller prosjektet blir avlyst eller som verre er, spesifikasjonen blir ikke den man er lovet. Hva om man ønsker seg noe NÅ?

Alternativ nummer to er kanskje Quartz – som flere av oss fortsatt har et ambivalent forhold til med noen veldig fine unntak, både G-shock og andre barske finnes der ute.

Alternativ nummer tre er kanskje Seiko, men de er ingen hemmelighet lenger, stiger stadig i pris og kvalitet, så da blir det en pent brukt en. Det er for så vidt et godt alternativ, men hva om man vil ha gleden av å unboxe en urørt en live på Klokkeriets FB-side?

Grønn, hvit, blå og sort.

Microbrands er svaret, og det er mye fint! Men, de er med få unntak i 2020 enten store på 42-43mm pluss, eller vintageinspirerte..

Hva om man ønsker seg alt i en pakke. Diameter under 40mm, mekanisk eller automatverk, og safirglass. Og det skal være tøft og særegent, ikke en vintageklokke for det har jeg. Øyenbryn hever seg, dette finner vi ikke.

Etter denne litt vel lange introen har jeg bygget opp til noe som bør være veldig spennende, og det er det kanskje for flere av oss, spesielt i dag som man trenger en tøff klokke til tid i naturen og klatring i fjell,  noen av de få aktivitetene vi har lov til å bruke tiden på! Og da i egen kommune selvfølgelig.

Boldr Venture

Boldr er et kjent microbrand flere kjenner, og kvaliteten er kjent som «value for money». Men her kommer dere til å sjekke at datoen ikke er 1.April, for dette er litt av en pakke.

Venture kom først for noen år siden – med en 38mm kasse i titan og et quartzverk, en klassisk tøff liten «Field Watch» med runde kanter.

Vi spoler frem til i dag, og Venture er tilbake. Prisen er $299 og et nytt edgy design som sier 2020.

Den er nå utstyrt med det kjente Seiko automatverket NH35 som jeg selv har i flere klokker til mellom 5-7 000, ofte nesten COSC-eksakt uten regulering, enkelt å vedlikeholde eller bytte, og et  solid urverk.

Venture finnes også i «Jungle green».

Dette sitter i en kasse av ja, fortsatt TITAN. Til den prisen. Skarpt design med skiver i sort, sand og blå, med pent matchende NATO-rem, nei de har ikke spart på noe her heller – den har spenner i titan. Det beste er at det er ikke i en USA-Kina-forførende stor kasse på 44mm, den er supernett med en diameter på 38mm, og en lug to lug på 42. Lett som en fjær i titan, barsk egen design, under 40mm og med NH35. Attpåtil en tøff riflete krone klokken 4.

Klokken er ikke tynn, kanskje litt tykk for noen med sine 14mm, men Seikoverket NH35 er ikke slankt, og dette er med på å gi klokken et tøft utseende at den nok bærer mer som 39-40 enn 38, for de som fortsatt synes den er liten på armen.

Nei, her føler jeg at jeg må bestille noen før de finner nye batterier til kalkulatoren sin. Jeg skal spare det beste til slutt etter at jeg har kastet et blikk over urskiven, den må jo være bare trist?

Skiven er printet.

Urskivene er printet, men det er pent trykk. Vi har det klassiske field watch – uttrykket med 1-12 ytterst og mindre 24 timers tall innenfor, som vi kjenner fra Hamilton og andre. Det er relativt mye på skiven, men det er et ryddig formspråk og ingen unødvendig dato.

Et artig trekk er den fine oransje rektangulære tuppen på den hvite sekundviseren, og de har brukt det som er kraftig japanskprodusert lume.

Så, Pièce De Resistance som det heter på pent fransk, var det størrelsen? Enda bedre. I denne verdibomben er beskyttelsen for urskiven ikke mineral, men utrolig nok et safirglass: Nei det er ikke 1.April, prisen er riktig på $299 så kronen trenger ikke stige for å gjøre dette til et kupp.

Oransje detalj på sekundviseren.

Harde fakta :