Vintage på korona-sparebluss: Orient vintage diver


Klokkeriet - Vintage på korona-sparebluss: Orient vintage diver

Det er sikkert mange av Klokkeriets medlemmer som føler at det er litt usikre tider nå. Store mengder av arbeidsstokken i landet er permittert, og noen har mistet jobben. Da er nye klokkekjøp kanskje ikke det som blir prioritert først, når inntekten blir redusert.

Fortvil ikke. Det finnes mange billige alternativ der ute som kan gi deg klokkeglede i bøtter og spann. Jeg er mest interessert i vintage klokker, og liker både Seiko og Citizen klassiske dykkerklokker og kronografer. Nå jaktet jeg på noe enda billigere, nemlig Orient. For det meste er vintage Orient oversett her til lands. Det er mulig å plukke opp fine klokker til en billig penge. De mest attraktive Orient dykkerklokkene fra 60-tallet har eksplodert i pris, men det er fortsatt mye som er billig.

Denne fant jeg på svenske Tradera.se, svenskens svar på Ebay. Der dukker det opp mye rart, og det er mulig å gjøre gode kjøp. Denne hadde en utropspris på 1,- SEK. Etter en knallhard budrunde ble jeg vinneren til den nette sum av 208,- SEK. Den var listet som «Tickar ej». Det stemte, men det lar seg som regel fikse. Så også denne gangen.

Klokken som kom i posten var møkkete, bezel satt fast, glasset var veldig ripete, og den gikk ikke. Full demontering og rens fikk skikk på bezelringen, som var full av møkk, og et nytt buet glass ble montert. Resultatet ble en fin vintage quartz diver. Disse gamle quartz-urverkene er noe helt annet enn dagens «bruk og kast»-verk i plast. Dette er et komplett verk med stener, denne er merket «9 jewels» og er til og med regulerbart.

I dag er Orient kjøpt opp av Seiko og er en del av det store konsernet. Hvis du er ute etter mer informasjon om vintage Orient, så er det veldig lite informasjon og finne. Fortsatt er denne delen av Japansk klokkehistorie relativt ukjent og billig.

Orient Olympia Weekly 21 Diver

Unntaket er noen fantastiske dykkerklokker som de produserte på 60-tallet. Disse koster fort 10-30.000 kroner. Om du finner en da…. Når ser vi den første 60-tall diveren fra Orient på Klokkeriet?

Calendar Auto Orient World Trip Swimmer

Endel info om Orient : http://www.watchmandan.com/orient.htm

En side til med noen fine vintage Orient: https://moonphase.fr/chic-cheap-a-la-decouverte-des-tresors-caches-de-lorient/