DOXA Sub 300 Carbon Aqua Lung US Divers limited edition


Klokkeriet - DOXA Sub 300 Carbon Aqua Lung US Divers limited edition

Nei, det er ikke det korteste modellnavnet, dere trenger kun å huske Sub 300 og Carbon. For dette er første gang tradisjonelle DOXA beveger seg inn i den høyteknologiske verden av kunstoff, og det med smidd karbonfiber. Sub 300 er i utgangspunket en tradisjonell modell som markerte en ny start i 1967 for DOXA. En inngangsbillett til det som da var et voksende marked født av sportsdykkere, og både markedsført og brukt 100% som et verktøy uunnværlig i det mørke dypet. I 1967 fantes ikke uttrykket Desk Diver.

DOXA Sub 300 Carbon Aqua Lung US Divers limited edition, DOXA sin første flørt med karbon.

Det som treffer deg er den friske og klassisk barske kombinasjonen av helsort og sitrongule detaljer, dette er en tøffing som blir lagt merke til, med en ekstra logo nede til venstre på urskiven; Aqua Lung. Aqua Lung er et amerikansk selskap og produsenten av verdens første SCUBA-system for pusting under vann – kodesignet av Jaques-Yves Cousteau, og markerte starten på det vi i dag kjenner som sportsdykking, hvor DOXA var med fra starten. Aqua Lung og Doxa har med denne restartet sitt historiske samarbeid, noe som gjør denne modellen enda mer spesiell.

DOXA Sub 300 er kjent for sin store men ergomisk utformede cushion-formede kasse som bærer langt mindre enn størrelsen tilsier, og her nå i et supersterkt og fjærlett materiale fra fly – og racingindustrien. Kassen er i smidd karbonfiber med en indre kasse i titan som huser urverket – og garanterer mulighet for dykk ned til 300 meter. Karbonfiber er også brukt for både urskive og bezel, som gjør denne store karen nesten ufattelig lett på lanken med kun 87gram. Og med sin gode ergonomiske form føles den mindre enn sine 42.5mm og 45mm lug-to-lug. Den sitter på en kraftig sort gummirem som riktig er for dette verktøyet.

Gippsland Lakes

Urverket under baklokket er arbeidshesten ETA 2824-2 som vi kjenner godt, mens DOXA har her satt prikken over i’en ved å regulere og teste alle til COSC-kronometerspesifikasjon, og tillitsfull gange på -4/+6 sekunder per dag.

Urskiven har crispy hvit applikert lume, hvit timeviser og en sitrongul minuttviser – som skaper høy lesbarhet både i kveldsmørket og på havdypet. Bezelen er hvit/gulmarkert for minutter og dekompresjon, og understreker funksjonaliteten under vann, for nå er dere allerede på Google og ser etter dykkerutstyr?

Dette er et sterkt grep fra DOXA som har en kjerne av entusiastkjøpere og 60-talls design. De markerer her et viktig skritt inn i fremtiden med høyteknologiske materialer og kronometerspek, og som hver DOXA jeg ser vekker også denne en utvilsom eventyrlyst hos undertegnede. Med en pris på under 5000 Euro er den på topp i DOXA-stallen, men for karbon, titan og COSC-kronometer er det en god pris.

Harde fakta DOXA Sub 300 Carbon