Hublot Big Bang GMT All Black Yohji Yamamoto


Klokkeriet - Hublot Big Bang GMT All Black Yohji Yamamoto

I motsetning til DOXA er Hublot godt kjent for eksperimentering med alt fra karbonfiber til kasser i utfrest krystall og egne gull-legeringer, så hos Hublot er høyteknologi intet fremmedord.

I samarbeid med den kjente designeren Yohji Yamamoto lander denne som et Stealth-bombefly i helsort, en ny barskere versjon av Big Bang – noe vi nå kan kalle en klassiker hos Hublot. Dette er modellen som var gnisten til hele deres storhetstid, og har sådd frø til både etterlikninger og nye brands.

I Mai 2020 åpner Hublot sin nye Flagship store i Ginza, Tokyo, og dette er en markering av dette i samarbeid med den kjente japanske designeren og moteskaperen Yohji Yamamoto.

Denne versjonen av Big Bang GMT er preget av Yamamotos kjente stil i monokromt sort, og det in-house produserte GMT-kaliberet til Hublot. Urskiven er i safirglass for å gi gjennomsyn til urverket med applikerte tall og indicer , og dette er en barsking, selv om lesbarheten kanskje ikke er optimal.

Dette er en akkurat like hardfør klokke som DOXA Sub 300 – men vekten ligger godt over på estetikkens side av de to vektskålene funksjonalitet og design. I likheten med det sorte karbonfiberverktøyet fra DOXA kjennetegnes denne også av letthet – denne gang produsert i en mattblåst sort keramikk. Selve safirglasset er også røkfarget for å understreke det mørke uttrykket.

Urskiven er detaljert og intrikat, og til tross for et monokromt uttrykk er den relativt lett å lese av, spesielt den intuitive GMT-funksjonen. Trykknappene som vanligvis kjennetegner en kronograf  byr her på en enkel justering av din lokale tidssone på reisemålet, ved at timeviseren klikkes frem eller tilbake i antall timer differanse. En egen stor og pilformet viser holder deg oppdatert på tiden hjemme, med en fint inkorporert dag/natt indikasjon i senter.  Alle de viktigste indikatorene og viserne er belagt med sort lume som hjelper litt i skumringen.

Kaliber HUB1251 er In-House produsert med kraftige 72 timers gangreserve, 328 komponenter og 41 juveler, en solid motor i denne kraftige karen. Det eneste aberet med Hublot er at de fortsatt ikke helt er på bølgelengde med 2020 og dagens fokus på sub-40mm.

Dette er et stort ur med sine 45mm diameter, men takket være keramikk og Hublot sin uvanlig komfortable stripete Big Bang gummirem er det lett på armen – men det skal godt gjøres å lure det under et skjorteerme med sine nesten 16mm tykkelse. Dette er et stort barskt ur som vil bli sett, og alt annet enn en diskrè vintage diver på 39mmsom vi er vant til å se på nyhetssidene i dag.  Jeg hadde kanskje ikke trodd jeg skulle skrive dette om en sort Hublot på 45mm, men i dagens marked akkurat synes jeg denne faktisk er veldig forfriskende, om det er et ord man kan bruke for å beskrive matt helsort…

Harde fakta