Zenith DEFY 21 Ultraviolet


Klokkeriet - Zenith DEFY 21 Ultraviolet

Zenith is on a roll! Som om det ikke var nok med TO nye versjoner av El Primero, både en trikolor av blåtoner – og en barsk sort versjon av A384, her er en fargefrisk variant av deres høyteknologiske tool watch DEFY 21.

Barsk, mikroblasted titan, skeletonisert urverk basert på en høyteknologisk versjon av det legendariske El Primero-verket, med en fargerik twist. Stealth-luksus kjennetegner DEFY-serien, som her med sin 1/100dels sekund kronograffunksjon har høyest frekvens av noe produksjonsurverk i dag, og nå satt sammen med fargen som har den høyeste frekvens synlig for det menneskelige øye.

Bare en titt på en film av den svimlende hastigheten på foudroyante-sekundviseren og du blir solgt, på denne dobbel-balanseverket som er Zeniths tour de force, i et marked preget av nostalgi. En superfrisk innsydd stoff-effekt av fiolett i den kraftige gummiremmen virker som en knallfin kontrast til det mørke våpen-utseendet på kassen. Kan dette være et hint om mer for de modige av oss?

Polerte rhodiumbelagte indicer og visere med kraftig Super-Luminova gir en svært lesbar urskive selv i denne mørke skeletoniserte utgaven, og den sentersekundviseren som hypnotiserer deg, med en full runde per sekund. Grå skiver for registrene og en mørk rehaut for 1/100-avlesningen gir allikevel en høy grad av funksjonalitet – og øker dybden og oppfattelsen av spenning i skiven. Men vent, det er et smell av farge innenfor de mørke detaljene og registrene.

Vrir du uret litt under lyset kommer det frem en sterk fiolett juvel-aktig bakgrunnsfarge fra selve urverket. Hovedplate, broer og den klassiske stjerneformede Zenith-rotoren er PVD-behandlet i den sterkeste tonen av fiolett jeg hittil har sett i vår horologiske verden, noe som bringer et lekende element av farge til DEFY 21, som en sylskarp kontrast til de mørke Stealth-aktige hovedfargene. Finn en video på Youtube og du blir slått av måten de fiolette fargetonene skifter fra knallsterk fiolett til en mørk lillatone mot sort i lyset. Ja, Gud er i detaljene – og her er de lilla og modige, spørsmålet er om du er modig nok?

Harde Fakta: