Seikos nyhetslansering: Sjekk siste nytt her!


Klokkeriet - Seikos nyhetslansering: Sjekk siste nytt her!

Seiko og Optura hadde nå i juni pressevisning av årets nyheter fra Grand Seiko og Seiko. Her var det så mye flott å se på at vi har tatt ett lite utvalg fra Seiko med i denne artikkelen for å vise litt hva som kommer. 

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten

5kx: 

En av de store nyhetene som kommer til å få ben å gå på er nye variasjoner av «5kx» modellen både med og uten dykkebezel. Den nye 40mm serien uten bezel har treff fra vintage millitær ur , enkel, gjenkjennbar, og utstyrt med 4R36 automatic som holder rimelig god standard, manuelt opptrekk og hacking sec. (srpe57k1 3398.-)

Den jeg tror vil trekke mange til butikken, er vel egentlig den nye grå diveren som har en fresh stållegering som ser skikkelig slitt ut, (ref: Srpe79k1 4698.-), ellers mange flotte farger og stiler, kanskje noen velger rosegull- eller gultgull-modellene? 

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen

Presage: 

Se hvor bra Thor kledde denne da? 

Arita Porselensskive laget etter gamle japansk tradisjon Suigetsu, og beskrives som måneskinnets refleksjon i vannet. Referansen heter SPB171J1. Blå og hvit kombinasjon. 

Prisen på 23.950 kroner er ikke avskrekkende med tanke på arbeidet de legger i skiven, 40mm kasse, 6R27 urverk med gangreserve indikator. 

Foto: Håvard Flaatten

Prospex: 

Her var det mye kult, hold deg fast! 

Seiko king samurai SRPE37K1 med hvit «Tapisserie” skive var utrolig tøff, safir glass med antirefleks behandling og lupe over dato. Den koster 6.998.- og kommer først i august. Modell med lenke cirka 7.498.- og den kommer også med sort skive. Modeller med tilnavnet «King» = utstyrt med safirglass med lupe som kjent fra årets turtle King som allerede er i markedet. 200m wr.

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten
Foto: Morten Paulsen

På diverse Seiko-forum har spionbilder og rykter om en rimeligere versjon av 6105-8110-etterkommeren vært snakk om en stund, rykter ble fort til gode nyheter, og modellen Spb153j1 «Captain Willard» ble lansert. Helt rett med sort eller grønn bezel og skive, diameter på 42,7mm, dome safirglass, 200m wr, og priset til 15.998.- på lenke, og 12.998,- på nydelig retro inspirert reim.

6R35 urverket er kjent fra andre påkostede Seiko modeller som Presage.  Lenken og reimen som følger med de modellene holder høyere kvalitet en tidligere, Seiko har virkelig skjerpet seg med lenke detaljene. 

Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen

Seiko «Arnie vs Street» var veldig tøff, en ny versjon med andre farger av fjorårets relansering av 80-tallets tøffeste klokker. 

Den nye modellen snj029p1 har analog + digital visning, kjent shroud fra tunacan modellene og divebezel. Er med Solar urverk og koster 5.998.- 

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Morten Paulsen

Tre modeller som utmerker seg i Prospex-serien er 55 års jubileum-urene, alle i lik blå drakt: SLA037j1 , SLA039J1 og SLA041J1. Dette er alle reissue av tidlige legendariske Seiko divere. Samleboksen med alle tre er for lengst utsolgt, lenge før lansering i Europa, men enkeltvis kan de skaffes en og en, noen eksklusive butikker kommer gjerne til å få tak i. Prisene er  74.950.- 79.950.- og 52.950.- som limitert serie blir det ofte stor interesse når en blander litt Grand Seiko og legendarisk Seiko design, her produseres kun 1.100 stk av hver. 

Dette er ur som skulle hatt ordet Grand i logo. Urverk er tatt rett fra Grand Seiko. 

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten
Foto: Morten Paulsen
Foto: Morten Paulsen

For de som jakter en «Tunacan», så har de flere fine modeller i serien, både automatisk og quartz med priser fra ca  18.000.- til ca 50.000kr. Det her er divetools og er laget for røff bruk, derfor er de kanskje ikke like lett valg til dressen.

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten
Foto: Morten Paulsen

Astron: 

De siste årene har Seiko krympet Astron modellene, oppgradert med 5X caliber og gått mer bort fra fokuset på GPS, men de har de funksjonene og stiller seg selv fra tidssone til tidssone når du reiser, og med størrelse på 42,8mm og nye skive layouts, leveres de nå i titan og stål. 

Spesielt flott er denne i stål med blå skive og rosé detaljer/visere/indikatorer (SSH049j1 cal. 5X53 22950kr)

Foto: Morten Paulsen

Noen av oss som var tilstede, satt igjen med noen inntrykk og favoritter: 

Foto: Håvard Flaatten

Håvard Flaaten : 

Mine favoritter er Grand Seiko 600m, Seiko Marinemaster 300 og Marinemaster 1000 quartz. 

Thor Svabøe: 

Det er to jeg bet meg fast i var det kanskje Grand Seiko til rundt 500.000 kr. i gull, og den store titan-diveren, Grand seiko 600m, som jeg er litt for slank til å bære. Mer om Grand Seiko kommer i egen sak senere.

Morten Paulsen: 

Av mange favoritter i år, har jeg begrenset meg til to, SPB143j1 som er en rimeligere variant av Sla037 (reissue av den originale 62MAS diveren fra Seiko) og nå har de fått med stick hands i stedet for monster/samurai stilen, og lenke oppleves som mye bedre en tidligere Seiko lenker. 200 m wr, 6R36 automatic urverk med 70 timer power reserve og safir glass. De koster fra 13.000kr til ca 16.500kr. 

Dette var en liten tur gjennom noe av nyhetene Seiko har på gang. Litt snadder fra Grand Seiko kommer i egen artikkel om ikke lenge.