Endelig en ny Black Bay 58


Klokkeriet - Endelig en ny Black Bay 58

I kjølvannet av en kansellert Baselworld og C19 meldte Rolex og Tudor tidligere i år at de ikke kommer med en eneste ny modell i 2020, men her har de heldigvis forandret mening.

Dette gjør Tudor med en klokke svært mange har ventet på, med tanke på at Black Bay 58 er den største suksessen for Tudor i nyere tid, med sine perfekte 39mm og slanke kasse. Det er lange ventelister på 58, og vi stiller oss heller spørsmålet om hvorfor de brukte så lang tid på det mange så komme, en marineblå. Endelig har Black Bay 58 nr 2 i familien, og ventelistene fylles opp allerede i dag.

I likhet med Black Bay 41mm i samme blåtone er denne inspirert av utgaven  fra 1969, en Tudor Sub adoptert som standardmodell for en franske marinen på 70-tallet og et vakkert ur som i dag stiger stadig høyere i verdi for hver ny kalendermåned.

Blå skiver er skivefargen Du Jour og har vært det de siste par årene, dette er et sterkt og riktig trekk av Tudor, og vil gjøre de to BB58-modellene uslåelig i 30-40 000-kronersklassen med sin tydelge Rolexkvalitet. Til tross for sine historiske røtter gir denne et mer moderne uttrykk, for det er ikke alle som er like glade i kremfarget lume og gulldetaljer, her trenger vi ordet Crisp. Perfekt hvit lumt og print mot en marineblå skive gir en moderne og tidløs Black Bay 58, og det skal ikke mange sekundene med den 11 millimeter tykke klokken på armen til å bli solgt.

Under baklokket sitter som i broren manufakturverket MT5402 med hele 70timers gangreserve, kronometerspesifikasjoner, COSC, og en +/- på 3-4 sekunder.

Harde fakta: