Glashütte Original SeaQ


Klokkeriet - Glashütte Original SeaQ

Personlig er jeg veldig glad i nisjebrands, da det er er mange store sveitsiske med en «evolusjon» i modellporteføljen som gir oss en familiær fin følelse som kan tippe over i kjedsommelighet til tider. Glashütte Original er et av Tysklands sterke men allikevel relativt lite kjente merkevarer fra samme lille by som Nomos og A.Lange und Søhne. De er kjent for vakre urskiver og sterk tradisjonalisme med tysk særpreg, ¾ dekket plate over urverket, swan neck-justering og de spesielle panorama-datovinduene som tysk kjennetegn.

Men, sportsur og divere ? Nei, der er de ikke i rampelyset, men glimtet til for et års tid siden med sin SeaQ 1969 vintageinspirerte diver, en sterkt kort for alle i 2020. Den er basert på modellen Spezimatic fra 69, og har de sterke skindiver-sporene intakt. Sorte og blå skiver, store tall med innlagt Super-Luminova, sverdformet timeviser og den klassiske artige store pilen som minuttviser. Manufakturverk og størrelse på både 39.5mm og 43.2mm gjør dette til et spesielt og tidsriktig blinkskudd. De kommer på en pen oystertype lenke – eller 39.5mm-versjonen på en av mine favoritter, en myk Tropic gummirem.

I disse dager har Glashütte Original nylig lansert en personaliseringsservice med diamantinnfatning på alle sine modeller i edle metaller, og nå har de valgt å skru opp blingfaktoren betraktelig på sin SeaQ, med to nye modeller av modellen SeaQ Panorama Date på 43.2mm.

De to versjonene er hhv stål bi-colour, med sunray skive i grå, gull bezel og krone, og den fine men betraktelig mer kostbare versjonen i massivt gull, med sort skive. Begge kommer med alle indicer og tall i gull med innlagt Super-Luminova, og visere i gull. Bezelinnsatsen er sort på begge, med perfekt 60-talls stil på tallene innlagt i hvit lakk. Detaljene på spesielt den sorte gir rike kontraster i urskiven og et sterkt ønske om å prøve en på lanken.. 100% in-house produksjon understreker integriteten til GO, og her er det riktige detaljer helt ned til de rettvinklede lugåpningene, og en pen børstet kasse med sylskarpe polerte bevels og 300m WR. Her er datoen alt annet enn diskrèt, med et stort panoramavindu kl 4 med et hjul for hvert siffer-  som skifter på sekundet midnatt.

Pen boks-type safirglass gir det riktige uttrykket og artige refleksjoner, mens under baklokkets glass siter Glashütte Original’s eget manufakturverk med hele 100 timers gangreserve. Her har vi det samme dere så i min forrige artikkel om OG, klassisk tysk håndverk med vakre detaljer nok til at man har lyst til å gå med uret opp-ned for å se mer av kaliber 36-13, en fryd for øyet. Gangreserve går stadig opp, og i dette ISO-sertifiserte verket med bl.a 24 dagers testing i 6 posisjoner, har vi hele 100 timer.

Glashütte Original leverer begge disse skarpe modellene på enten mønstret gummirem eller nylon, og den sorte med gull og gummi er et skarpt og spennende alternativ til mye fra Sveits om du har budsjettet til en vintage diver i gull. Det eneste jeg personlig kunne ønske er at en av disse kom i 39.5mm, men er større på grunn av panorama date-komplikasjonen.

43.2mm er for meg ganske stort i disse dager – men vi vet godt at diameterreduksjon ikke er like utbredt i de største markedene som er Asia og USA. Men om budsjettet hadde sagt ja ville jeg nok gjerne gjort et unntak her, det kan du skrive opp.

Harde fakta: