Ny Tag Heuer Carrera – inhouse verk og keramisk bezel


Klokkeriet - Ny Tag Heuer Carrera – inhouse verk og keramisk bezel

En helt ny Carrera er alltid interessant og denne gangen er det snakk om et skikkelig redesign av den populære modellen. Tag Heuer feier 160 år i år. I år vil vi se en rekke Carrera modeller med Tag Heuers in-house kronografverk, Heuer Calibre 02. Først ut var to spesialutgaver i begrenset produksjon, den lekre TAG Heuer Carrera 160 Years Silver, som er meget lik original Carrera fra 60-tallet, og nylig Montreal Limited Edition, som er den samme klassiske Carrera, men med farger hentet fra Heuer Montreal fra 1970-tallet. En overraskende fargerik Carrera.

TAG Heuer Carrera 160th LE som kom tidligere i år.

Nå kommer fire nye sporty Carrera, som vil bli fulgt av fire til i september, og innen utgangen av året kommer det i tilleg ytterlige to Special Editions.

De fire første: Fra venstre, ref. CBN2A1A.BA0643, ref. CBN2A5A.FC6481, ref. CBN2A1B.BA0643 og ref. CBN2A10.BA0643

Tre i stål og en i stål/rosègull

Den nye Carrera er en solid klump med en diameter på hele 44 mm. En kombinasjon av børstet og polert finnish, skal i følge produsenten, skape et inntrykk av en både ganske slank og tynn klokke.

Det er tre stålvarianter og velge mellom. Sort og blå har keramisk bezel, men den med grønn skive har bezel i stål. Skiven på den blå har sirkulær børstet finnish. Det er tre registre med antall timer ved klokken 9, på motsatt side finner vi antall minutter, og klokken 6 er løpende sekunder og en diskret dato plassert. Lenken har H-formete ledd, og er gjort så tynn som mulig for å spare vekt, og for å øke komforten.

CBN2A5A.FC6481 i stål/rosègull.

Den siste varianten er i stål i kombinasjon med rosègull, skiven er sort. Denne har også keramisk bezel, men den er med rosègull farget lakk. Kronen og kronografknappene er produsert i 18k rosègull. Indeksene på skiven er belagt med 18k gull. Det samme er viserne. Denne elegante Carrera blir levert på en klassisk sort skinnreim.

Kjent verk

Alle de nye Carreraene er utstyrt med Calibre Heuer 02 manufacture verk. Dette er TAG Heuer sitt flaggskip når det gjelder kronografer, og det er utelukkende «Swiss made» og blir produsert av TAG Heuer selv i Chevenez manufacture. Dette verket brukes i alle toppmodellene, og har imponerende 80-timer gangreserve.

CBN2A1B.BA0643 – stål med sort skive og keramisk bezel.

Harde fakta: