EZM 12 – typisk Sinn, spesialklokke for akuttmedisin


Klokkeriet - EZM 12 – typisk Sinn, spesialklokke for akuttmedisin

Sinn EMZ 12 for deg som jobber med akuttmedisin og Covid19.

Jeg må inrømme at jeg virkelig har sansen for tyske Sinn. De lager klokker som ligger mitt hjerte nær, og Helmut Sinn var selv en utrolig fyr, aktiv til det siste.

Sinn er kjent for sine ujålete funksjonelle ur for pilot, militære og alle andre som har spesielle krav. De kaller seg «Sinn Spezialuhren» og det har de full dekning for.

Koronapandemien har gjort 2020 til et helt spesielt år. Viruset har spredt seg over hele verden og stiller strenge krav til smittevern hos helsepersonell. Selvfølgelig har Sinn en klokke som er spesialtilpasset en som jobber med akuttmedisin. Dette er klokken for de som jobber i front i kampen mot covid19, ambulansepersonell og de som tar imot pasientene på et akuttmottak, EZM12.

Samarbeid med akutthelsepersonell

EZM 12 er laget for å raskt kunne demonteres for desinfisering før neste pasient.

Sinn EZM 12 er utviklet i tett samarbeid med de som jobber med akuttmedisin. Klokken er designet for å kunne demonteres raskt for en raskt desinfisering. Gummireima og bezel kan enkelt fjernes for rengjøring. Klokken er et resultat av et tett samarbeid med leger som jobber med akuttmedisin og redningsaksjoner. Her har de en klokke som gir de all den informasjonen de trenger, uten at de må gå på akkord med rengjøring og desinfisering på en skikkelig måte.

Delene kan så bli desinfisert i ethanol, propan-2-ol, propan-1-ol og N-alkyl aminopropyl glycine. Silikomreima kan fjernes uten verktøy, og bezel kan lett poppes av med det medfølgende verktøyet.

En annen viktig detalj er at EZM ikke har noe skarpe kanter som kan lage hull i latex-hansker. Begge kronene på er så store at de skal være enkle og bruke selv med latex-hansker på.

EMZ 12 har ingen skarpe kanter som kan skade latex-hansker.

EZM 12 har tre viktige skalaer på bezel og skive. Den ytre bezelringen er for nedtelling av de livsviktige første 10 minuttene av livredning, den indre roterbare bezelringen, teller tiden oppover til en time. På selve urskiva er det pulsskala for å kunne sjekke pulsen på pasienten. Sekundviseren er formet som et kryss. Dette gjør at en kan starte en ny pulstakning hvert 15. sekund.

Sinn har høstet anerkjennelse for EZM 12 og den ble tildelt «Red Dot Award» i 2019 for sitt gode design, og ble tildelt «German Design Award» i år.

Harde fakta:

Prisen er 3.320 Euro og kan bestilles direkte fra Sinn. Leveringstid ca 2 uker.